Premiér Orbán: Lampedusa ukazuje, že Evropa má co do činění se “skutečnou invazní armádou”

Vzhledem k tomu, že imigrační krize v Evropě dosahuje nových výšin, Viktor Orbán se obrací na parlament ve spalujícím projevu a obviňuje EU z pokračujícího uchvácení moci, jehož cílem je vnutit masovou imigraci v celé Evropě.

Maďarský premiér Viktor Orbán v pondělí během projevu v maďarském parlamentu řekl, že migrační politika Evropské unie zcela selhala, o čemž svědčí masivní migrační krize na italském ostrově Lampedusa. Nyní varuje, že Maďarsko bude celý podzim v bitvě s Bruselem, protože se EU pokouší zavést povinné migrační kvóty v celé Evropě.

“Debata mezi bruselskými byrokraty a Maďarskem o migraci bude pokračovat, prohloubí se a pravděpodobně se během podzimu rozšíří,” řekl Orbán. “Na konci června byl navzdory protestům Maďarska a Polska prosazen nový migrační pakt. Nyní je září a je jasné, že pakt již selhal. Ti, kteří připlouvají po moři na ostrov Lampedusa, již působí dojmem skutečné invazní armády.”

Čtěte také: Evropská unie o řešení migračního problému jenom tlachá. Viktor Orbán přinesl řešení ve dvou větách. Podívejte se, jak usadil a zesměšnil novináře…

Orbán odkazuje na nový pakt EU o migraci a azylu, který byl letos schválen kontroverzním způsobem. Pakt by vytvořil mechanismus pro povinné přemísťování migrantů, a to i do zemí, jako je Maďarsko a Polsko, které v minulosti odmítly migrační kvóty.

Maďarský premiér poznamenal, že Středozemní moře, i když se dostává na titulní stránky novin, není jediným horkým místem ilegální imigrace, přičemž balkánská trasa také zaznamenává nárůst.

“Letos bylo na jižní hranici Maďarska zmařeno 128 000 pokusů o násilný vstup. Útoky na pohraničníky se staly samozřejmostí. Došlo ke 168 vážným útokům a mnoho našich důstojníků bylo zraněno. Násilí migrantů je na vzestupu,” řekl Orbán.

zdroj: RMX

Přejít nahoru