Je T-90 lepší než Leopard 2?

Velkým rozdílem mezi západními a ruskými obrannými silami je schopnost řízení boje. Když západní jednotka vstoupí do válečného prostoru, její vlastní senzory jsou poslední linií obrany.

Velká obrazovka uprostřed obrázku z tanku Leopard 2 A7 není jen a pokročilá silniční GPS. Zobrazuje také všechny dostupné informace z bitevního pole pro velitele tanku.

Zdroji informací mohou být, ale nejsou vyloučeny:

Ostatní tanky
Pěchota
Drony
Awacs
Satelity

A dokonce i data poskytovaná spřátelenými civilisty
Když už nemusíte předávat důležité informace prostřednictvím drhnoucího rádiového přenosu, poskytuje to všem účastníkům nebývalý přehled o situaci v rámci řetězce velení.

Zlepšené situační povědomí je obrovským násobitelem sil. Nejvyššímu velení poskytuje nejlepší možnou představu o celkovém bojišti a mužům na zemi dává nejlepší možnosti řešení jejich úkolů, aniž by se vystavovali většímu nebezpečí, než je nutné.

Nemohou Rusové prostě zavést vlastní řízení bitvy?

Určitě by to udělali rádi. Ale aby byl účinný, musí být distribuován všem zúčastněným jednotkám. Při pohledu na zachycené ruské materiály používající papírové mapy a nešifrované spotřební vysílačky se zdá, že mají k nasazení čehokoli, co by se blížilo standardům NATO, velmi daleko.

Největší rozdíl mezi nejlepší verzí T-90 a nejnovějším Leopardem 2 není zbraň, ale výzbroj. Díky velké obrazovce uprostřed velitele je Leopard mnohem lepší.

zdroj: Quora, Titulní obrázek: Wikimedia Commons/Vslv – Own work,

Přejít nahoru