Jsou mimozemšťané skutečně mezi námi?

Přesně 70 let do roku 2017, kdy světová media (tedy nejen v USA) zaznamenala další průlom, kterým byl objev mumifikovaných mimozemských těl (07.2027) a následné svědecké výpovědi bývalých pilotů Amerického námořního letectva (US NAVY), kteří sdíleli na veřejnosti své zážitky s UFO, přesněji jak jim teď říkají – UAP.

Zpráva o incidentu v Roswellu jak vyšla v novinách

V čem vidíš tak zásadní rozdíl?
Změnilo se paradigma. Před rokem 2017 byly mimozemšťané z říše mýtů a pohádek. Nebylo to téma, které by mělo zajímat mainstream a pokud ano, tak jen jako něco, z čeho si můžete, nebo spíše musíte dělat srandu. Teď jsme v situaci, že můžeme poukázat na svědecké výpovědi lidí, kteří mají společenskou autoritu a jsou z podstaty své profese vedeni k tomu, aby vypovídali pravdivě. Navíc se téma dostává i na úroveň vědy, která se s ním pozvolna musí vypořádat.

Jakou máme jistotu, že svědecké výpovědi pilotů jsou opravdu autentické?
Většina pilotů by ti potvrdila, že si nemohou dovolit udělat chybu, protože ta by mohla být osudná nejen pro ně, ale též i pro letadlo, případně cestující v něm. Je proto logické, že pilot musí mít jasnou představu o tom, co dělá, kam letí a co vidí. Při takovémhle povolání musíte být naprosto spolehliví a mít jasno v tom, co se na obloze může dít, s čím se můžete setkat a jak případné výjimečné situace řešit. Je to součástí vaší práce ať jste v civilním letectví nebo ve vojenském, kde je to ještě náročnější. Pokud tedy vojenský pilot uvidí něco, o čem nutně prohlásí, že je to neznámý vzdušný fenomén (UAP), pak tím říká, že nejde opravdu o nic, co by doposud kdy zažil nebo viděl nebo se s tím setkal byť jen na nějakém brifingu. Pokud by se totiž prokázal opak, znamenalo by to pro něj kariérní postih nebo i rovnou konec létání. Proto, když už tihle lidé vypovídají na záznam, jsou si vědomi, že jejich dobrá pověst je v ohrožení.

Můžeš uvést konkrétní jména svědků a jejich zážitky?
V médiích se nejvíce objevují dvě jména: Kevin Day je vyšší poddůstojník námořnictva Spojených států amerických ve výslužbě (US NAVY), bývalý operační specialista a kontrolor Air Intercept TOPGUN s více než 20 lety zkušeností v protivzdušné obraně včetně válečných operací. Byl to právě Kevinův tým v bojovém informačním centru USS PRINCETON, který v 11.2004 na obloze nad operační oblastí Jižní Kalifornie zachytil neznámé vzdušné fenomény (UAP), nyní známé jako TIC TAC, Gimbal a GoFast UFO též často zmiňovaných v souvislosti s AATIP.

Druhým je David Fravor, bývalý velitel letky F/A-18F na lodi USS Nimitz. Byl to právě on, kdo s ostatními piloty zahlédl na vlastní oči ony neznámé objekty UAP/UFO. Objekt připomínal Tic Tac a byl velký asi jako stíhačka F/A-18F, bez označení, bez křídel a bez výfukových plynů. Když se Fravor pokusil UAP dostihnout, objekt zrychlil tak, že se zdálo, že mu zmizel z dohledu. Radary jej zachytily zhruba o 100 km dále než před pár sekundami.

Koupit knihu DEN PO ROSWELLU

Zmínil jsi další svědky. Co ti na to říkají?
Svědků těchto událostí je jistě víc. (Zmíním ještě alespoň vyšetřovatele Davida Gursche nebo pilota Ryana Gravese.)  Tihle jmenovaní mají odvahu mluvit na veřejnosti. Další svědci jsou známy též, ale zůstávají stranou mediálního prostoru. Přesto všechna svědectví jsou zaevidována a mnozí vypovídali i před Americkým kongresem pod přísahou. Je proto málo pravděpodobné, že by si cokoliv ze svých svědectví vymysleli. Jak jsem již naznačil, pokud by se prokázalo, že cokoliv z toho bylo jinak, tito lidé by byli společensky zdiskreditování a za křivou výpověď by je mohli i zavřít.

Existují už nějaké vědecké studie, které se tématu UFO/UAP dotýkají?
V roce 2022 Caroline Corey (budete ji znát z velmi populárního dokumentárního seriálu Vetřelci dávnověku/Ancient Aliens) iniciovala nezávislý projekt Tear in The Sky. Podařilo se jí získat prostředky na technické vybavení a kvalifikované odborníky, kteří po dobou jednoho týdne monitorovali oblast zátoky Jižní Kalifornie. Tedy přesně toho místa, kde v minulosti byly pozorovány UAP. Její tým byl úspěšný! Podařilo se jim získal obrovský objem dat, která po prvotní analýze potvrdila přinejmenším dva úkazy. Další pozorování UAP a něco, co nazvali Trhlinu na nebesích (stejný název pak použili pro dokumentární film – Tear in The Sky). Caroline nabídla získaná data veřejnosti k dalšímu zkoumání. Tento tým podpořil i Michio Kaku.

Více info na suenee.cz

Přejít nahoru