Světový summit tolerance: Saúdská princezna říká nebo se snaží vysvětlit, že islamofobie je „myšlení“

Jeho poselství se dostalo do popředí a vyneslo se do druhého vydání Světového summitu SAE v Dubaji letos v listopadu.

Na dvoudenní akci se sešli světoví diplomaté, akademici a vůdci víry z více než 100 zemí, aby se usilovali o mír a porozumění.

Na summitu byl také přítomen Sheikh Gamal Fouda, imám mešity Al Noor Mosque na Novém Zélandu. Přežil útoky z 15. března v Christchurchu a během události v SAE šířil poselství, že „zlá ideologie nikdy nebude triumfovat nad láskou a jednotou“.

Saúdská princezna mluví o tolerantnosti

Čestným hostem na Světovém summitu tolerance (WTS) byla saúdská princezna Lamia bint Majid Al Saud, která stojí v čele celého ženského týmu skupiny založené v Rijádu, Alwaleed Philanthropies.

Charitativní nadace, která investovala více než 4 miliardy dolarů do více než 160 zemí, usiluje o zmírnění chudoby, posílení postavení žen a mládeže. Rovněž poskytuje zemím pomoc při katastrofách a snaží se vyhladit nemoci, jako je zarděnka.

Princezna Lamia je známá tím, že je otevřená podnikatelka, která zahrnuje rychlé změny ve svém království, které v nedávné době zahrnovalo zákaz zrušení řízení motorových vozidel ženám, jakož i povolení udělovat osobám starším 21 let pasy a cestování do zahraničí bez povolení od mužský opatrovník.

Vedle WTS se Rebecca McLaughlin-Eastham posadila s královským regionálním vzorem, aby zjistila více o své práci a jejích názorech na toleranci.

Rozhovor v angličtině zde

(foto: printscreen video)

Přejít nahoru