Světová válka 3: Ruské raketové systémy zasáhly teroristické cíle v Sýrii; Po íránském útoku bylo zraněno více amerických vojáků

“Pantsyr se může chránit například před pěchotním bojovým vozidlem nebo mobilním džihádem, a tak se jeho zbraně používaly v Sýrii a toto použití se ukázalo jako účinné,” uvedl hlavní konstruktér.

Pantsyr protiletadlový raketový / dělový systém zasáhne vzdušné cíle většinou raketami, hlavní konstruktér upřesnil. “Snažíme se nedovolit terči, aby se přiblížil k palebné střelnici. Nejbližší dosah raketové výzbroje je asi 1,5 km. Pokud se něco přiblíží blíže, zničíme tyto cíle již zbraněmi, “vysvětlil.

Pentagon v úterý zvýšil počet vojáků s diagnózou traumatických zranění mozku způsobených íránskými balistickými střelami tento měsíc na irácké letecké základně.

“K dnešnímu dni bylo TBI diagnostikováno u 50 členů americké služby,” uvedl mluvčí ministerstva obrany pplk. Thomas Campbell ve svém prohlášení s odkazem na traumatické zranění mozku.

Z nich bylo 31 léčeno v Iráku a navráceno do služby, včetně 16 dalších členů služby, kteří byli diagnostikováni od předchozí zprávy, řekl Campbell

Osmnáct členů služby bylo přepraveno do Německa za účelem dalšího vyhodnocení a léčby, “dodal.

 

Přejít nahoru