NI: Ruské Su-35 představují ve vzduchu skutečnou hrozbu!

Nicméně, jak varuje materiál, dokonce i Su-35 představuje skutečnou hrozbu ve vzduchu a může ovlivnit rovnováhu moci po celém světě.

Po většinu druhé poloviny studené války se věřilo, že americké bitevníky mají většinou převahu nad jakýmkoli letadlem, které měl SSSR v té době, píše publicista The National Interest Peter Suciu. A to i nad Su-27, který byl podle autora představen v roce 1988.

Během posledních 20 let se tato stíhačka nepoužívala tak často jako americká F-15. Nicméně poslední varianta tohoto bojového letadla však představuje ve vzduchu skutečnou hrozbu ve vzduchu.

Su-35S je druhá vylepšená verze Su-27 a stejně jako Su-35M je to jednosedadlový super manévrovatelný bitevnik.

Tento stíhač generace 4 ++ klasifikovaný NATO jako Flanker-E se stal velmi vážným protivníkem moderních amerických letadel, včetně F-15 Eagle, F-18 a dokonce F-35 Lightning II, upozornil časopis..

Su-35 má 30 mm letecký kanón s 150 granáty. Jeho bojové zatížení je 8 000 kg a má 12 podvěsných jednotek pro zbraně. Může být vybaven raketami typu vzduch-vzduch i vzduch-země, včetně protiletadlových raket.

Pro srovnání, nový F-22, postavený v USA, má na svých křídlech pouze čtyři podvěsné jednotky pro zbraně a tři ve vnitřních oddílech. Dvouokruhový proudový motor AL-41F1S poskytuje Su-35 manévrovatelnost, která snadno zvládne nebo dokonce překoná metody úniku téměř všech stíhaček čtvrté generace.

Mezitím se analytici obrany domnívají, že Su-35 ve své současné modifikované konfiguraci je pouze dočasným polovičním opatřením, alespoň dokud ruská armáda nezvýší výrobu své stíhačky páté generace Su-57 (dříve PAK FA).

Hrozba ze strany Su-35 však, jak autor poznamenává, není jen tím, co může letadlo dělat ve vzduchu. Jde o to, že ruské letectvo není v žádném případě jediným provozovatelem tohoto vylepšeného letounu, a zde se objevuje otázka, jak může tato skutečnost ovlivnit rozložení sil v regionech. Ve skutečnosti byla stíhačka původně určena k vývozu, ale ruské letectvo se stalo prvním zákazníkem na konci 2000 let.

Později byla podepsána smlouva na dodávku těchto letadel s Čínou a Indonésií. A loni na podzim zahájilo Turecko aktivní jednání o nákupu 36 stíhaček Su-35. Ankara učinila tento krok poté, co byla vyloučena z amerického programu F-35, a spojenci NATO vyjádřili extrémní nespokojenost s tím, že Turecko získalo ruské systémy protivzdušné obrany S-400.

Mezi potenciální nabyvatele Su-35 patří země jako Alžírsko, Egypt, Indie a Spojené arabské emiráty. Přestože je tato stíhačka pro ruské letectvo jen dočasným půlkrokem, může ovlivnit rovnováhu síly ve vzduchu po celém světě, dodává Peter Suciu, publicista The National Interestu.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru