Německá organizace

Německá organizace kritizuje ČR za přístup k lidem s HIV

Německá organizace na pomoc lidem, jenž trpí virem HIV Deutsche AIDS-Hilfe (DAH), před několika dny zkritizovala přístup České republiky právě k těmto lidem, jenž podle Německa česká vláda stíhá. Česko však podle vyjádření stíhá pouze ty, jenž záměrně tento smrtelný vir rozšiřují mezi nic netušící “oběti”. Německá organizace požaduje od české vlády, aby okamžitě upustila od stíhání přibližně 30 mužů, jenž aktuálně trpí touto nebezpečnou chorobou.

Postup pražských úřadů vůči mužům, jenž jsou nakaženi virem HIV je diskriminační a kontraproduktivní

Pražská hygiena podala v lednu letošního roku trestní oznámení na již zmíněných 30 mužů, kteří i přes vědomí choroby HIV provozovali nadále nechráněný sex a došlo tak k šíření smrtelné choroby. Německá organizace DAH však tvrdí, že opatření české vlády škodí prevenci před smrtelným virem HIV, informuje český server Deník.cz.

Německá organizace Deutsche AIDS-Hilfe kritizuje ČR za přístup k lidem se smrtelnou chorobou HIV

Německo dále uvádí, že takovéto chování české vlády je dokonce v rozporu s doporučeními Světové zdravotnické organizace (WHO), jenž uvádí, že je stíhání lidí s virem HIV naprosto nepřijatelné a způsobuje vážné škody. Zdeňka Jágrová již k vyjádření německé organizace uvedla, že hygienici mají povinnost u jakékoliv přenosné choroby hlásit nakažení dalších osob. Trestná oznámení byla podána pouze na ty, jenž nedodrželi pravidla, brání konání hygieniků Jágrová.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru