Lékařka: Abyste vyléčili cukrovku musíte ingnorovat tradiční pokyny lékařů

Obezita je ochorenie ohrozujúce život, za ktoré ľudia nemôžu.

Napriek tomu si spoločnosť o obéznych ľuďoch myslí, že oni sami sú zodpovední za svoju situáciu. Že sú jednoducho lenivý, nenásytný a chýba im vôľa zmeniť svoj život.

Ale ako poznamenala Sarah Hallberg, lekárska riaditeľka Lekárskeho programu dohľadu pri chudnutí (Medically Supervised Weight Loss Program) v IU Health Arnett, USA, obezita je hormonálne ochorenie a nie je to voľba životného štýlu. A jeden z týchto hormónov je inzulín.

Telo spracováva inzulín, keď sa glukóza uvoľňuje do krvného obehu v dôsledku strávenia sacharidov.

Americká diabetologická asociácia (ADA) vysvetľuje, že „podľa všeobecných odporúčaní by mali pacienti s 2. typom cukrovky konzumovať 40-65 g sacharidov v jedle a plus v občerstvení.

V podstate odporúčame, aby jedli presne to, čo je príčinou ich problému.“

Hallberg konštatuje, že pri liečbe cukrovky 2. typu s inzulínom sa hladina glukózy zvyšuje po zjedení sacharidov, rovnako ako aj potreba inzulínu.

Ale pretože inzulín je hormón ovplyvňujúci ukladanie telesného tuku, spôsobuje u ľudí hlad, a preto majú problémy schudnúť. Pokyny ADA jasne uvádzajú, že existujú bezvýchodiskové dôkazy odporúčať jasné obmedzenia sacharidov.

Nikde v pokynoch ADA sa nenachádza cieľ zvrátiť cukrovku 2. typu.

To je potrebné zmeniť, pretože cukrovku 2. typu je možné zvrátiť v mnohých alebo dokonca vo väčšine prípadov, najmä ak s tým začnete skoro.

V čom podľa nej spočíva tajomstvo vyliečenia sa z cukrovky?

Hallberg odporúča, že hoci telo potrebuje bielkoviny a esenciálne mastné kyseliny, nepotrebuje prijať takú dennú dávku sacharidov, aby bolo zdravé.

„Keď naši pacienti znížili svoj príjem sacharidov, hladina ich glukózy klesla, a tak nepotrebovali toľko inzulínu. Hladina ich inzulínu rýchlo klesla. Zníženie sacharidov funguje tak rýchlo, že môžeme ľudí doslova zbaviť stoviek jednotiek inzulínu za niekoľko dní až týždňov.“ vysvetľuje Hallberg

Ale ona tiež jasne vysvetľuje, že nízky príjem sacharidov neznamená neprijať žiadne sacharidy, ani prijať vysoký obsah bielkovín. „Moji pacienti jedia veľa tuku. Tuk je jediná stavebná látka, ktorá udrží hladiny vašej glukózy a inzulínu v krvi na nízkej úrovni.“ hovorí.

Jej slová potvrdzuje štúdia, ktorú vykonala jej klinika.

Počas nej bolo liečených 50 ľudí s cukrovkou 2. typu podľa jej odporúčaní, ktorí prijímali stravu s vysokým obsahom tuku a nízkym obsahom sacharidov. Súčasne liečila ďalších 50 pacientov podľa odporúčaní ADA.

Po šiestich mesiacoch trvania jej štúdie dospela k záveru, že pacienti liečení podľa jej odporúčaní boli schopní v priemere znížiť takmer 500 jednotiek inzulínu na deň.

Tí pacienti, ktorí sa liečili podľa pokynov ADA, museli zvýšiť svoju dávku inzulínu v priemere o 350 jednotiek na deň.

Takže, je možné cukrovku 2. typu zvrátiť?

„Uzdravenie by neznamenalo, že by sa cukrovka nemohla nikdy vrátiť, keď pacienti opäť začnú prijímať nadmerné množstvo sacharidov.“ hovorí Hallberg.

Pozrite sa na jej celú prezentáciu vo videu nižšie:

Viac informácií o tom, ako bolo vyliečených 6 ľudí z cukrovky za 30 dní si môžete prečítať v našom článku s názvom Títo ľudia zmenili jednu vec a do 30 dní sa vyliečili z cukrovky.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru