Spát

Víte, proč byste měli spát minimálně 8 hodin denně?

To, že je spánek důležitý pro náš organizmus ví snad každý. Víte však, proč byste měli spát minimálně 8 hodin denně? Delší spánek napomáhá našemu organizmu, který se tak lépe regeneruje a my cítíme lepší odpočinek. Nyní si řekneme několik důvodů, proč je důležité spát minimálně 8 hodin. Delším spánkem stoupne vaše sebevědomí. Může se to zdát jako absurdní, ale je prokázáno, že se po delším spánku cítíme odpočatí, šťastnější a sebevědomější. Delší spánek prospívá vašemu zdraví. Každodenní stres zvyšuje riziko chorob, kterým lze však předejít kvalitním a dostatečně dlouhým spánkem.

Proč je důležité spát minimálně 8 hodin denně? Předejdete zdravotním potížím a zlepšíte si sebevědomí

Delší spánek může také napomoci k udržení se v chladu, zvláště pak v letním období. K tomuto faktu vědci doporučují spát s co nejmenší vrstvou oblečení, jenž napomůže k svěžímu probuzení bez nepříjemného zpocení. Vědci také potvrzují, že kvalitní spánek zvyšuje uvolňování růstového hormonu.

Čtěte dále: Český lékař šokuje: Stále bereme léky, ale nikdy se neuzdravíme

Mnoho vědců také tvrdí, že spánek v pyžamu brání uvolnění růstového hormonu v organismu. Hormon také během spánku podporuje imunitní systém a snižuje riziko vážných onemocnění. Zlepšíte si sexuální život, zní od výzkumníků, kteří potvrzují vliv spánku na sexuální život.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru