Čína hodlá čtyřnásobně zvětšit námořní pěchotu!

Čína plánuje zvýšit počet vojáků námořní pěchoty ze současných 20 tisíc lidí až do výše 100 tisíc na ochranu svých důležitých námořních cest, a rostoucích zájmů v zahraničí, napsal South China Morning Post.

Je zřejmé, že se Čína rozhodla posílit výrazně armádu a představovat se jen jako ekonomická supervelmoc.

Uvádí se, že části kontingentu budou rozmístěny v čínských přístavech Džibuti v oblasti Afrického rohu a Gwadaru v jihozápadním Pákistánu.

Podle vojenských zdrojů publikace, už nyní byly dvě brigády přeloženy do námořní pěchoty, a zvýšily její počet z 20 tisíc lidí na téměř zdvojnásobek.

„Počet námořních sil lidové osvobozenecké armády Číny se zvýší na 100 tisíc lidí, a bude se skládat ze šesti brigád,” cituje vydání své zdroje. Podle něj se počet námořních sil také zvýšil – o 15%. (Nyní se počet příslušníků námořnictva odhaduje na 235 tisíc lidí).

Jak uvedl vojenský expert Li Jie, mariňáci tradičně operovali hlavně v pobřežních oblastech Číny, protože jejich role byla omezena na relativně malým počtem.

„Kromě původního poslání – případná ozbrojený konflikt s Tchaj-wanu, námořní obrana ve Východočínském a Jihočínském moři – lze předpokládat, že námořní mise Lidově osvobozenecká armády Číny se rozšíří do zahraničí, včetně ochrany čínských bezpečnostních zájmů na Korejském poloostrově a životně důležitých námořních vtras pro zemi,” tvrdí expert.

Čína oznámila počátek stavby vojenské základny v Džibuti, kterou nazývá logistickým centrem již v únoru 2016. Čína dosud neoznámila počet personálu, který tam hodlá umístit, ale tisk uvedl, že na základně bude nacházet asi 10 tisíc lidí.

Přístav Gwadar, který se nachází v blízkosti Hormuzského průlivu, hlavního kanálu pro přepravu ropy z Perského zálivu, byl postaven za čínské peníze a je provozován čínskými společnostmi. Uvádí se, že i přes skutečnost, že přístav nebude objektem čínské armády, jsou zde čínské lodě zakotveny.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru