Na jihu Ruska začala náhlá vojenská prověrka

Velitel Jižního vojenského okruhu vyhlásil náhlou prověrku bojové připravenosti na jihu země, účastní se jí okolo 6 tisíc vojáků a 1,5 tisíce kusů vojenské techniky, informovali RIA Novosti v tiskové službě Jižního vojenského okruhu.

„Velitel vojsk Jižního vojenského okruhu odstartoval nenadálou prověrku řady jednotek a vojsk, které se nacházejí v Krasnodarském a Stavrpolském kraji, Atracháňské a Volgogradské oblasti, Karačajevsko-Čerkesku, Adygejsku, také pro vojska, která se nacházejí na území Arménie a Abcházie,” řekli v tiskové službě.

Hlavním cílem je prověřit, nakolik jsou jednotky připraveny plnit zadané úkoly a také ohodnotit úroveň bojové připravenosti.

Praktické části se zúčastní okolo 6 tisíc vojáků a 1,5 tisíce kusů vojenské techniky, dále více než 20 štábů a dalších orgánů vojenského řízení.

Jednotky, který se poplach týká, byly uvedeny do stavu nejvyšší bojové pohotovosti a už byly přemístěny do naplánovaných oblastí (včetně neznámých polygonů), kde začaly maskovat techniku a uvádět ji do bojových pozic.

„Na polygonech okruhu budou provedena taktická cvičení a také kontrolní školení ze základních předmětů a speciální přípravy,” prohlásili v tiskové službě.

Hlavní pozornost se plánuje věnovat nácviku spolupráce mezi různými druhy vojsk a všestrannému zajištění vojsk.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru