Je to vážnější než si myslíte: Co dělá zácpa s vaším tělem

Zácpa může být neuvěřitelně bolestivá. Nicméně může si vyžádat velkou daň i na vašem těle. Naštěstí existuje 100 % přírodní vyřešení zácpy.

Velké farmaceutické firmy nechtějí, abyste věděli, že některé umělé léky proti zácpě výrazně snižují účinnost vašich střev.

V důsledku toho někteří lidé udávají, že i když seberou tyto léky, nemohou jít na toaletu. Dobrou zprávou je, že zácpu můžete vyřešit celkem snadno.

Předtím se však podívejme na to, co může zácpa způsobit vašemu tělu.

Problémy, které vám způsobí zácpa

1. Špatný dech

Zaprvé, zácpa může způsobovat zápach z úst (halitózu). Bohužel, lidé, kteří trpí tímto problémem, si ne vždy uvědomují, že mají problém.

Lidem se nelíbí, aby na nich ukazovaly, když jim smrdí z úst. Z tohoto důvodu se často neúčastní společenských akcí nebo pracovních příležitostí.

Zácpa může způsobovat špatný dech, protože je v těle nahromaděný toxický odpad a plyny v těle stoupají vzhůru až do ústní dutiny.

2. Problémy s konečníkem, infekce

Když výkaly zůstávají déle ve střevech, voda se zpětně vstřebává. Výsledkem toho je tvrdá a suchá stolice.

Někteří lidé, kteří trpí zácpou, tvrdí, že posouvání stolice střevem je pro ně velmi bolestivé a může trvat i několik hodin. V důsledku toho je konečník roztažený.

Může to vést ke vzniku rektálního prolapsu, což je stav, kdy může dojít ke ztrátě střeva nebo k poklesu konečníku při cvičení nebo chůzi. Tímto onemocněním trpí většinou děti, které nosí pleny. Kromě toho jsou náchylnější k infekcím.

3. Zvýšení toxinů

Kůže je největším orgánem lidského těla a odráží celkový zdravotní stav člověka. Zácpa většinou zvyšuje obsah toxinů v těle. V důsledku toho se kůže musí snažit, aby je odstranila.

Může to způsobovat akné, zbarvení pokožky atd. Proto, pokud je vaše pokožka špatná, nekupujte drahé kosmetické výrobky. Podívejte se na to, jaká je vaše strava a zda trpíte zácpou.

Kůže odráží vnitřní zdraví člověka.

4. Rakovina tlustého střeva

Zácpa také může způsobovat rakovinu tlustého střeva. Tlusté střevo je sestaveno tak, aby dokázalo udržet pár kilo stolice.

Představte si plastový sáček. Pokud je přetížené těžkými předměty, trhá se. Jeho základní funkcí je přesun stolice.

Pokud člověk trpí zácpou, má v těle nahromaděné výkaly. Zatěžuje to vnitřní membránu a může způsobovat trhliny a vnitřní infekce. V těchto případech se vyžaduje invazivní chirurgie.

5. Ztráta zdravých bakterií

Střeva obsahuje flóru (zdravé bakterie), které pomáhají udržovat imunitu a produkci vitamínů. Zácpa snižuje koncentraci flóry, čím je více náchylná k infekcím a vzniku onemocnění. Kromě toho tyto bakterie pomáhají udržovat vaši stolici měkkou.

S rostoucím věkem se zvyšuje riziko zácpy. Navíc je více pravděpodobné, že bude mít vážnější dopad na celkové zdraví. Je to proto, že tělo není dostatečně pružné.

Zácpa může mít velký vliv na kvalitu života. Zejména pokud přichází spolu s jedním z výše uvedených problémů. Naštěstí existuje přírodní lék na zácpu. Lidé tak už nebudou muset trpět zhoršujícím se zdravím.

Co můžete udělat

Většina léků proti zácpě je přeplněná chemickými látkami, které mohou poškodit tělo a zácpu ještě více zhoršovat. Dokonce i takový lék, jakým je Metamucil, obsahuje látky, které by neměl nikdo konzumovat. Je to například aspartam.

Změňte svůj jídelníček! Jezte hodně zdravé zeleniny a ovoce a vyhněte se co nejvíce zpracovaným potravinám. Konzumace ztuhlých tuků (vařeného masa) také nepomůže vaší zácpě a trávicímu ústrojí, takže je omezte co nejvíce.

Na trhu existuje mnoho skvělých produktů, které vám pomohou vyléčit zácpu, dokud budete trávit čas uvažováním o změně vašeho stravování.

Takové přírodní typy doplňků představují úžasný způsob, jak rychle pocítíte úlevu, zatímco budete přemýšlet nad změnou vašeho jídelníčku a životního stylu, aby se vám zlepšilo trávení a stravovací návyky.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: AM)

Přejít nahoru