Zdravé zuby a dokonalý bílý úsměv díky kokosovému oleji

Lidé, kteří používají metodu převalování oleje v ústech, tvrdí, že se jim zlepšuje celková hygiena ústní dutiny, mají bílé zuby a že jim to pomáhá se zubními problémy.

Pro převalování oleje použijte jakýkoli olej (kokosový olej je pro tuto metodu velmi oblíbený) a převalujte ho v ústech asi 15-20 minut jednou denně.

Olej do sebe absorbuje nežádoucí škodliviny, jako jsou infekce, toxiny a ústní bakterie. Olej s nataženými škodlivinami po uplynutí doby vyplivneme a tím se těchto nežádoucích škodlivin zbavíme.

Ústa jsou díky jejich specifické svalovině přístavištěm bakterií. A přispívá tomu i fakt, že se jedná o často používanou část těla.

Většina potravin obsahuje nějakou složku, která má schopnost napadnout zdraví zubů a úst, přičemž cukr je jedním z hlavních viníků.

Je známo, že tento způsob používání oleje bojuje proti zubnímu plaku, špatnému dechu, zežloutnutí zubů, zánětu žaludku a dásní.

Můžete zkoušet oleje, jako je slunečnicový nebo sezamový olej, ale kokosový olej dodá ústní dutině extra svěžest.

Jednou z výhod kokosového oleje je, že obsahuje kyselinu laurovou. Ta má antimikrobiální vlastnosti, které tělu pomáhají bojovat s infekcemi a bakteriemi.

Pokyny pro převalování oleje

Vezměte do úst lžíci oleje.

– Olej převalujte v ústech asi 15-20 minut.

– Olej vyplivněte a poté si vyčistěte zuby.

Je to tak snadné. Zkuste olej používat tímto způsobem a brzy uvidíte, jak se zlepší vaše ústní hygiena.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru