Rusko přesouvá svou flotilu nebezpečných zbraní na hranice se severní Koreou! Proč?

Rusko přesouvá těžké zbraně na hranici se Severní Koreou, zkouší mezikontinentální balistické střely a nyní hlídá hraniční oblasti, britské noviny Daily Star to vidí tak, že se Moskva připravuje na novou světovou válku.

Dramatické snímky ukazují obrovský počet vojáků, kteří přijíždějí na hranice KLDR, je to jasná ukázka síly Kremlu.

Vojáci také hlídají  vrchol nechvalně známého kopce Zaozyonara – kde došlo k historickému setkání mezi Ruskem, Čínou a Korejci.

Kvůli podobným vojenským manévrům rostou obavy, že Rusko může zasáhnout v průběhu současné jaderné krize, která se v této oblasti rozrůstá. Pchjongjang dosud neodpověděl na demarši Moskvy.

Kreml totiž vyzval severní Koreu po posledních raketových pokusech ke zdrženlivosti. Jak již bylo dříve uvedeno, tak ruská armáda převáží těžké zbraně blíže k hranicím. A k tomu Rusko otestovalo mezikontinentální raketu na střelnici Kapustin Jar v regionu Astrachaň, což mnozí považují za varování Kim Čong-unovi. Novináři tvrdí, že v říjnu může být proveden další test s termonukleární raketou “Satan-2”.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov je přesvědčen, že ani USA, ani Pchjongjang nezačnou jaderný útok.

“Pokud ale dojde k takovému útoku,  pak v Jižní Koreji, Severní Koreji, Japonsku, Rusku a Číně budou trpět stovky tisíc nevinných občanů,” cituje Daily Star šéfa ruské diplomacie.

Pchjongjang zatím neodpovídá na zjevnou změnu postoje Moskvy.

Ale není to poprvé, co Putin posílil vojenskou přítomnost  v regionu. Začátkem tohoto roku bylo vidět, jak ruští vojáci přesouvají těžké zbraně směrem k hranicím.

Putinovy bojové letouny byly vidět při cvičných letech na obloze nad základnou Centralnaya Uglovaya na území Primorye v Rusku, nedaleko města Vladivostoku a tak byly stíhačky vzdáleny jen hodinu a půl letu od Pchjongjangu.

Obavy z války dosáhly  bodu varu poté, co Trump varoval, že “zcela zničí” Kimův režim. A Pchjongjang v odpovědi zdůraznil že má právo na jaderné zbraně a označil Trumpa za “psychopata”.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru