Komu bude patřit budoucnost – lidstvu nebo Američanům?

Dmitrij Dzygovbrodskij publikoval na RusVesne materiál, v ktorom otvorene hovorí o smrti americkej demokracie a zmene USA na autoritatívny a agresívny režim, podobný nacistickému režimu v Nemecku.

Takzvaná “americká demokracia” už dávno vyvoláva množstvo otázok u mysliacich ľudí, ktorí dokážu čítať medzi riadkami a prehliadli propagandistické lži mainstreamových médií. Pojem “americká demokracia” je rovnako vágny, ako pojem “britskí vedci”. Dňa 19. 12. 2017 sa v postmodernom a iracionálnom svete k týmto dvom pojmom priradil aj pojem “americká diplomacia”.

James Mattis, americký minister obrany sa vyjadril nesmierne otvorene. Podľa Mattisových slov “budú môcť americkí diplomati vždy vystupovať z pozície sily, vďaka ozbrojeným silám USA”. Keď to preložíme do ľudskej reči, znamená to, že Američania budú ochotní hrať podľa pravidiel klasickej diplomacie len v prípadoch, kedy je zrejmé, že výsledok bude taký, ako očakávajú. V opačnom prípade sa podobne ako Hitler rozhodnú “jednať z pozície sily, vďaka mohutnosti svojich ozbrojených síl”.

Alebo budú oponenti s Američanmi súhlasiť a v tomto prípade ide o víťazstvo americkej diplomacie, alebo nebudú súhlasiť a potom príde k humanitárnemu bombardovaniu, útokom Tomahawkami, či manévrami lietadlových lodí a to bude tiež víťazstvom americkej diplomacie.

Takže to zhrňme, Američania už otvorene svetu oznámili, že hlavným spôsobom novej americkej komunikácie v 21. storočí je systém ultimát, takže o klasickej diplomacii už u Američanov nemôže byť ani reči.

O Američanoch si netreba robiť ilúzie. Stačí si spomenúť na to, ako priniesli “plody anglosaskej civilizácie pôvodnému obyvateľstvu Severnej Ameriky”, čo znamenalo smrť takmer 90 % indiánskeho obyvateľstva v USA. Plody civilizácie priniesli Američania takisto obyvateľom Iraku, Lýbie, Sýrie či Juhoslávie, Kórei, Vietnamu. Od roku 1945 Američania bez vypovedania vojny útočili takmer na 50 miestach Zeme s cieľom presadiť svoje koristnícke záujmy.

Američania sa teda rozhodli otvorene likvidovať medzinárodné štruktúry a systém, ktorý im nevyhovuje. Dnes riešia Američania dve úlohy. Rozhodli sa zmeniť OSN vo formálnu organizáciu, pretože OSN odmieta plniť ich predstavy. Druhým cieľom je vytvoriť z Ruska “agresora”. Američania potrebujú hrozbu, aby mohli začať s “malou 3. svetovou vojnou, vďaka ktorej by získali nerastné bohatstvo Ruska. Na túto tému sa už vyjadrilo viacero amerických politických lídrov, ktorí v minulosti otvorene hovorili, že je nespravodlivé, aby zdroje Ruska patrili len Rusom. Američania však vedia, že sami nemajú v boji proti Rusku šancu, preto potrebujú okolo seba sústrediť množstvo štátov, ktoré by v prvej línii voči Rusku použili. Američania sa snažia vytvoriť “civilizované spoločenstvo”, ktoré by dokázalo zachrániť svet od “ruskej agresivity”.

Američania vytvorili klasickú vidličku. Jeden hrot smeruje proti OSN, ktoré sa Američania snažia zmeniť na niečo, podobné bývalej Lige Národov, ktorá bude pod americkou kontrolou. USA potom v čele všetkých “demokratických a civilizovaných krajín” začnú lámať Rusko zvnútra a zvonku. Už dnes tieto útoky voči Rusku Američania vykonávajú pomocou sankcií a financovania ruskej opozície, budovania základní okolo Ruska či šírením chaosu a destabilizácie v strategicky dôležitých oblastiach. Rusko sa však pomerne úspešne bráni a to Američanov dráždi.

Nervozitu Američanov už vyjadril otvorene aj poradca Donalda Trumpa, Herbert McMaster, ktorý vyhlásil, že “administratíva Donalda Trumpa bude pôsobiť voči destabilizačnej činnosti Ruska, ako aj voči ruskej propagande a dezinformáciam šírených vo svete”.

História sa opakuje. Už raz tu bolo obdobie, kedy sa “civilizovaný západný svet” pokúsil o niečo podobné. Vtedy bol za “hrozbu celému svetu”  označený ZSSR. Západ si vychoval k likvidácii ZSSR Hitlera, všemožne ho podporoval a v roku 1941 aj Hitler na ZSSR zaútočil. Pritom Američania až do roku 1941 otvorene s Hitlerom spolupracovali, americkí predstavitelia tajných služieb a politické elity už vtedy presne vedeli, že Hitler vo vyhladzovacích táboroch vraždí Židov. A existuje aj dostatok dôkazov o tom, že časť amerických bankárov s podporou amerických elít obchodovala cez neutrálne krajiny s Hitlerom až do roku 1944.

História sa opakuje, no časť jednotlivcov sa nedokáže z histórie nikdy poučiť. Títo ľudia sú hlupáci, ktorí sa teda učia neustále na vlastných chybách. Americké elity dobre vedia, že Rusko má mohutný jadrový potenciál, schopný bez väčších problémov vytvoriť Mexicko-Kanadský prieplav. To je jediný dôvod, prečo doteraz voči Rusku Američania nezaútočili. Ak by Rusko nemalo jadrové zbrane, očakával by ho rovnaký osud ako Lýbiu, Irak, Sýriu či Juhosláviu. Všetkým ľuďom je však jasné, že jadrový konflikt by nemal víťaza a znamenal by koniec ľudskej civilizácie.

V poslednom období sme však svedkami faktu, že  sa mnohé iniciatívy USA v geopolitickom meradle nedaria. Nedaria sa preto, lebo sú šité horúcou ihlou a nie sú premyslené až do konca. Porážka amerických plánov v Gruzínsku v roku 2008, neúspechy na Ukrajine či v Sýrii sú jednoznačným dôkazom, že zaoceánsky maniakálny vrah má čoraz menej času a nedokáže svoje plány domyslieť dokonca. Preto sa tak veľmi Američania ponáhľajú, preto sú ich plány šité horúcou ihlou a nedomyslené. Americké neúspechy, ktorých je čoraz viac už potvrdili, že svet prestal byť jednopolárnym svetom.

Ale až budúcnosť ale ukáže, či zvíťazí ľudstvo, alebo Američania. Rusko už podobnú chybu ako v roku 1991 nespraví a zbrane v žiadnom prípade nezloží. Pozitívne je to, že čas hrá proti Američanom.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru