Češi jsou primitivní a vystrašení? Andrej Babiš se neudržel a setřel Hríba!

Šéfredaktor týždenníka Týždeň, Štefan Hríb v komentári pre Echo24 napísal, že Zeman a Babiš budú kaziť okrem Česka aj celú strednú Európu. Podľa bývalého moderátora relácie Pod Lampou na RTVS je Česko ustráchané, sebecké, uzatvorené do seba a tiež primitívne (viac TU). Na vyjadrenia Hríba reagoval samotný český premiér so slovenskými koreňmi, Andrej Babiš. Svoje stanovisko poskytol portálu Parlamentnílisty.cz

Babiš pre menovaný portál uviedol, že Hríb patrí do tej istej partie ako bývalí zamestnanci Lidových novín, ktorí kedysi pracovali a ich zmyslom života je nenávidieť a ohovárať ho. Hríb je podľa jeho slov úplne mimo.

“Bol som v Davose, kde boli desiatky premiérov a prezidentov. Včera (29.1. pozn. red.) som bol v Bruseli. Bol som na V4. Mal som oficálne návštevu Maďarska, mal som návštevu Slovenska. Bol som v Bulharsku k predsedníctvu. Na bezpečnostnej konferencii stretnem rakúskeho premiéra. To, čo on hovorí, sú nezmysly,” dodal.

„My sme teraz aktívni. Presne poznáme našu stratégiu a vieme, čo chceme presadzovať v Európe. Aby sme peniaze z eurofondov dostávali podľa našich prianí, a nie podľa toho, ako nám to nadiktuje Brusel. O migrácii som včera (29.1.) rozprával. Mám pozvanie do Fínska. Pôjdem do Portugalska, som dohodnutý s premiérom. Myslím, že za ten krátky čas, čo som premiérom, som urobil viac než pan Sobotka za minulý mandát. Neviem, o čom pán Hríb hovorí. On už takto písal v minulosti, takže tieto echo-články neberiem vážne,” pripomína český premiér.

Vysvetlil tiež, že Česi nie sú ustrašení. “V našej krajine žije mnoho skvelých a úspešných ľudí, ktorí uspeli po celom svete. Pánovi Hríbovi pošlem asi svoju knihu, kde hovorím, že naša krajina bola za Masaryka na špici Európy, kam patríme. Aby sme tam boli, tak potrebujeme, aby nás zastupovali politici, ktorí sú sebavedomí a ktorí sa dohovoria, a nie tí, ktorí sa živia politikou,“ dodal na záver Babiš.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru