Uprchlická krize

Uprchlická krize byla tématem pro 14 protiislámských hnutí blízko Prahy

Celkem 14 zástupců protiislámských hnutí se setkalo v minulých dnech několik kilometrů za Prahou, kde se řešila uprchlická krize a možné demonstrace, které se budou v blízké době uskutečňovat i na území České republiky. Toto setkání měla na starosti představitelka iniciativy Pegida Tatjana Festerlingová, která se také vyjádřila k současné vládě Německa, jenž doplatilo na “otevření dveří” migrantům do své země.

Naznačovala tím události na Nový rok, během kterých bylo údajně napadeno a znásilněno několik stovek žen. Tato situace se může podle představitelky Pegidy odehrát v jakékoliv zemi Evropské unie, pokud na své území pustí zástupy žadatelů o azyl. Paní Angela Merkelová také způsobuje v Německu přebytek mužů, komentuje Tatjana Festerlingoová, která naráží na 1,1 milionu uprchlíků, kteří byli ve většině případů muži.

Uprchlická krize jako jedno z témat setkání vůdců 14 protiislámských hnutí, které se konalo u Prahy

Setkání těchto několika skupin se mělo odehrát v malém městě Roztoky, které leží několik kilometrů za Prahou. Hostitelem této utajované akce byla strana Úsvit-Národní koalice a hnutí Blok proti islámu. Hlavním důvodem k tomuto setkání bylo zorganizování protestů, které se budou odehrávat podle informací 6. února v několika městech po celé Evropské unii. Základním poselstvím podle zástupců těchto stran bude “Evropané si Evropu vzít nenechají”.

Zdroj: Konzervativnyvyber
Foto: Sergei Bachlakov / Shutterstock.com

Přejít nahoru