Bohuslav Sobotka byl pod útokem hackerů

Českým hackerským skupinám se podařilo před několika hodinami nabourat do emailů premiéra Bohuslava Sobotky. Bohuslav Sobotka však nebyl jediný, kdo se ocitnul pod útokem těchto hackerů. Pod tímto útokem se ocitnul i poradce Bohuslava Sobotky Ota Novotný nebo dokonce politik Kocáb. Tyto nabourané emailové schránky politiků odhalily tajemství, týkající se probíhající uprchlické krize.

Z této kauzy se tak stal velký skandál i v zahraničních státech, jako je například Slovensko, které už ve svém tisku o tomto faktu informovalo zemi. V této odtajněné poště premiéra Sobotky a poradce Oty Novotného vyplývá strategie České republiky a politiky, týkající se strategie komunikace o uprchlické krizi přes masová média a sociální sítě, které používá velká část českého národa.

Bohuslav Sobotka byl napaden internetovými podvodníky. Obsah pošty způsobil na veřejnosti poprask i v zahraničí

Tyto informace o uprchlické krizi se měly z této uniklé pošty dostávat na sociální sítě jako je Facebook, Twitter nebo diskuzní fóra, kde diskutovala veřejnost. Tyto informace měly mířit na lidské emoce a měly tak za cíl ovlivnit tyto diskuze a diskutující, kteří tak měli pod tímto vlivem měnit názor na migrační krizi. Tyto kroky byly potřeba, jelikož podle předběžných průzkumů kolují mezi lidmi na sociálních sítích obavy ze zástupů uprchlíků, kteří proudí do Evropy. Kopie zpráv z pošty Bohuslava Sobotky:

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka

Foto: yakub88 / Shutterstock.com

Přejít nahoru