Britský vědec předpověděl EU osud Sovětského svazu!

Během jedné generace bude EU sdílet osud Sovětského svazu. Takový předpoklad ve své zprávě vyjádřil čestný profesor Londýnské ekonomické školy Gwithian Prins.

Podle jeho názoru evropští vůdci již nezohledňují zájmy občanů a samotná organizace se začala podobat monstru – drakovi vypouštějící oheň, napsaly The Times.

Evropská unie má podobné charakteristiky jako SSSR a během jedné generace s ním bude sdílet jeho osud. S takovou prognózou vystoupil čestný profesor Londýnské ekonomické školy Gwithian Prins, uvedly The Times.

Britský vědec trvá na tom, že „rostoucí zmatek a klesající autorita” se již staly předpokladem rychlého zhroucení EU. Proto je podle něj odchod Spojeného království z bloku jen začátek.

„Tento měsíc je „projektu” EU 61 let. Nedostatek reprodukce kultury naznačuje, že stejně jako starší bratr (Sovětský svaz), že doba její existence sotva překročí lidský život,” tvrdí Prins.

Podle něj od počátku XXI. století probíhá v EU postupný rozpad. Nespokojenost lidí s evropským blokem se zhoršuje a v reakci na ni jsou zavedeny další nástroje přísné kontroly. „Dosažené úspěchy se stále častěji platily příliš vysokou cenou, protože se za ně muselo platit sociálním vyloučením,” poukázal profesor.

Nadšení východní Evropy z EU nahradily zklamání, strach a únava”!
DWN: Blíží se bouře! Itálie nastavila kurz na střet s EU!

Rovněž tvrdí, že vedoucí představitelé EU přestali respektovat zájmy obyčejných občanů a ze samotné organizace se stalo monstrum. „Tento drak, na němž jedeme, otočil hlavu a ovanul nás svým horkým dechem,” poznamenal Prins.

„Všechno to svědčí o odmítnutí občanů, ale „projekt” na to reaguje dalším zrychlením, které jasně zavádí EU do nebezpečných oblastí rozpadu. A v této pozici je dnes – kolébá se, ale vzdorovitě neposlouchá, ponižuje, a doufá, že se zlomí vůli Britů, aby udržel další potenciální uprchlíky, a má v úmyslu nás trestat za naše nezávislé rozhodnutí odejít z EU. To sotva může být považováno za znamení sebevědomí,” zdůraznil profesor.

Prins vystoupil jako autor zprávy pro skupinu Briefings for Brexit, kterou vytvořili příznivci brexitu, aby dali odchodu Británie z EU vědecké zdůvodnění. V organizaci působí profesoři z Cambridgeské univerzity, včetně ekonoma Grahama Hajina a čestného profesora francouzské historie Roberta Toomse, doplnily The Times.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru