Na česko-bavorských hranicích chybí policie, toho využívají pašeráci lidí

Zatímco hranice s Rakouskem je více či méně hlídaná polovičatě a kontroly vypadají jako alibismus, tak se zdá, že  „pašování“ se přestěhovalo na české hranice, které se stávají branami pro pašování nelegálních přistěhovalců.

Důstojníci spolkové policie stojí na hranicích a sporadicky provádějí kontroly a zaklínadlo přistěhovalců je „azyl“, kterým zdůvodňují nedovolené překročení státní hranice.

V uplynulých měsících zajistila spolková policie osoby, kteří pašovali migranty zejména přes hranice s Českou republikou. Počet zadržených je výrazně vyšší než na hranicích s Rakouskem.

Téměř dvojnásobný počet oproti hranici s Rakouskem – tedy v prvních třech měsících letošního roku. Na hranici s Českou republikou bylo propašováno 134 migrantů na nákladních automobilech a lehkých užitkových vozidlech. V nákladních vozidlech to bylo 67 osob a 70 v dodávkách. Pokud se podíváte na čísla z června minulého roku, ukazuje se, že celkově se od té doby zvýšila.

Podle informací bylo od června do prosince 2017 na hranici Bavorska s Rakouskem zadrženo 128 utečenců. Na hranicích s Českou republikou to bylo podstatně více, 204.

„Riziko odhalení pro pašeráky je na rakousko-bavorské hranici vyšší díky viditelné přítomnosti policie a vysoké hustotě kontrol, zvyšuje se tlak na pašeráky. Proto, „ požaduje Jörg Radek,šéf policejních odborů, “musí být na hranicích s Českou republikou také stabilizován personální stav spolkové policie.”

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru