Jsem meteosenzitivní. Jak si mohu pomoci?

Jednoznačně by se dalo tvrdit, že meteosenzitivní jsou všichni, kteří mají nějakým způsobem oslabenou celkovou vitalitu organismu.

Meteosenzitivita není záležitostí na pár měsíců, ale let a právě proto se vyskytuje spíše u lidí, kteří trpí jinými chronickými nemocemi, které oslabují celkovou vitalitu.

Jestli někoho trápí změna počasí či ročního období, protože se s těmito změnami hůře vyrovnává, tak lze hovořit, že je meteosenzitivní.

Ale velice doporučujeme při sledování příznaku zvážit, zda si je jenom nevsugerováváme.  Problém meteosenzitivity spočívá právě v její těžké identifikaci.

Nejčastější znaky meteosenzitivity při změně počasí:

bolesti hlavy a migrény
zhoršené dýchání
závratě
deprese
nervozita
nespavost
špatná nálada
narušená koncentrace
snížená vnímavost
problémy se srdcem

Jak zmírnit následky meteosenzitivity?

Jelikož meteosenzitivita vzniká při oslabené vitální kondici, tak právě na tu se musíme zaměřit, velice vhodné je začít systematicky cvičit, otužovat se, půstovat, provádět detoxikaci organismu.

Dále do stravy zařadit více zeleniny i ovoce a ořechů, omezit konzumaci masa a jiných živočišných zdrojů potravy, snížit konzumaci alkoholu, přestat kouřit, snížit celkový stres moderní doby a dopřát si kvalitní pravidelný spánek.

Z přírodních produktů určitě doporučíme užívání adaptogenů, které právě onu vitalitu organismu značně posilují. Kořen MACA, ašvaganda, schizandra jsou výbornými adaptogeny.

Při bolesti kloubů můžeme užívat muay mast. Vilcacorumůžeme užívat na posílení imunitního systému a chuchuhuasi užíváme při astmatu, alergiích a při bolesti kloubů.

Pro celkové uklidnění užíváme kratom a pokud šáhneme pro brahmi, tak si pomůžeme proti migréně a bolestem hlavy.

Závěr

Meteosenzitivata nemusí být nutně problémem v našem životě a na věku vůbec nezáleží. Pokud začneme dodržovat výše doporučené postupy a využijeme i sílu přírodních produktů, tak meteosenzitivita nás nadále již nemusí trápit.

Je to nepříjemný, ale snadno řešitelný problém, pokud máme dostatek vůle vykonat potřebnou životní změnu.

(energiezivota.com, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru