A této arogance USA si nikdo nevšiml? Kde jsou všichni ti bojovníci a bojovnice, kteří mají plnou pusu svobody médií, Kalouskové, Němcové, Bakalovi úderníci a soudruzi ze státní ČT?

Po několikáté si říkám, kde jsou všichni ti bojovníci a bojovnice, kteří mají plnou pusu svobody médií, Kalouskové, Němcové, kolegové z branže – zejména Bakalovi úderníci a soudruzi ze státní ČT, kteří tak brojí proti napadání novinářů, případně proti útlaku novinářů (viz vzkříšení Babčenka, ne už tak uvěznění britského nezávislého “zpravodaje” Robinsona)… Kde je Kundra (jinak BISkou označený jako lhář), Fendrychnebo Wollner?

Co se stalo? Zjednodušeně řečeno, americký voják, se zbraní v ruce (což je pochopitelné, je to voják) na několikáté zakázal reportérce Seznamu natáčet americký konvoj na veřejném prostranství České republiky, svého vazala z východu. Podívat se na celý několikaminutový záznam se ostatně můžete zde: Netočte to! Americkému vojákovi se nelíbilo, že kamera točí konvoj projíždějící Českem.

Redaktorka s kameramanem je na začátku asi deset metrů za konvojem stojícím na veřejném prostranství v Náchodě. Když přijde americký voják a říká jí, aby šli o kus dál…

„Bohužel, američtí vojáci nám tady teďka zakázali natáčet. Důvod voják neuvedl,“říká redaktorka.

Redaktorka s kameramanem se postupně vzdaluje, ale jakmile si voják všimne, že ho a konvoj natáčí opět gestikuluje a jde opět vyhubovat redaktorům.. Ti se postupně stále vzdalují

Redaktorka v průběhu sama uvádí, že:„Tento konvoj má 230 vozů a zhruba 700 vojáků, kteří dneska nejsou moc přátelští.”

„Oh, that way!“ volá v pozadí voják, kterému už vadí jen otočení kamery směrem k němu, byť už se redakce seznamu vzdálila tipuju na necelých sto metrů.

„Jelikož bohužel nemůžeme s americkými vojáky hovořit, nemůžeme u nich natáčet, tak pro tuto chvíli je to ode mě z Náchoda všechno.“

Zajímavé je, že prakticky žádné významné médium na toto arogantní jednání amerického vojáka na území cizího státu (našeho) nepoukázalo… Zřejmě se to nehodí, EUatlantické České televizi z EU určeným pohledem zejména, do obrazu našich chrabrých partnerů a ochránců z USA. Jakápak svoboda médií na území ČR, když se jedná o velkého bratra, co?

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru