Zahadné Gantenbrinkovy dveře ve Velké pyramidě! Co se tam ukrývá?

Hlavním úkolem dalšího zkoumání je zjistit, co se nachází za kamennými uzávěrami. Možná se tam nachází moudrost starých civilizací třeba z Atlantidy. Nejlepší způsob jak zabránit dalším spekulacím je prostě vědět, co tam je.

Máme tady model blokujícího kamene (uzávěrou). Tento model má stejné rozměry (20×20 cm) jako originál ve Velké pyramidě. Co bohužel přesně nevíme, jak je kámen hluboký. Nejspíš to ale nebude příliš mnoho, protože staří Egypťané vyvrtali skrz kámen dvě díry. Do těchto děr vložili měděné klíny a zalomili je na konci kamene, jak vidíte tady a tím zajistili něco, co je na druhé straně. Takže vlastně to, co my vidíme, je vlastně zadní strana. A jak to vypadá na přední straně, my vlastně momentálně nevíme. Takže tohle by mělo být prozkoumáno. Můžete to udělat třeba tak, že jednou stranou pustíte proud a budete měřit, zda se objeví i na druhé straně. To by znamenalo, že je to na druhé straně propojené.

V roce 1992 jsme pracovali na v horních šachtách hlavní komory (tzv. královské komory). Bohužel tu byl vždy konflikt mezi věřícími a pracujícími. Takže my jsme nemohli pracovat naplno a tom jsem psal i na internetových stránkách.

Stala se mi jedna kuriózní věc. Byl jsem napaden mystikem, protože jsem prý narušil energii pyramidy. Protože před tím, než-li jsme do pyramidy instalovali všechny ventilační(?) jednotky, lidé byli jako kdyby opilí. Po té, když byl v pyramidě dostatek kyslíku, pak se lidé už necítili tak dobře – necítili stejného ducha místa, jako před tím. Skutečně jsem kvůli tomu byl napaden.

V současnosti jsou satelitní pyramidy okolo Velké pyramidy vystaveny velkému poškození. Vyčistili je. Zmizely …?… značky, které patřily mezi normální značky. Ale oni …?… značky vyčistili. Já jsem je viděl poprvé před 4 lety, teď prakticky zmizely. Může na to mít vliv eroze nebo lidé, kteří kolem chodí. Některé byly odstraněny …?… bohužel už nevidíte detaily. Jsou už vidět jen vodící značky. Za dalších 20 let nebudou existovat vůbec. Za tu dobu budou vidět už jen vodící značky, ale …?…značky zaniknou. Je mezi nimi ale velký rozdíl.

Víme, že Egypťané měli jednoduché znalosti a tedy, že neměli velké znalosti v oblasti matematiky. Co ale můžeme ve Velké pyramidě najít, je otisk architekta této pyramidy. Protože každý systém konstrukce po sobě zanechává stopy konstrukce (tedy, jak byl postaven). A vy můžete sledovat jednotlivé kroky architekta a zjistit, jaké míry používal, jak měřil úhly. A to je velmi jednoduchá znalost, která byla použita velmi chytrým způsobem.

Z počítačových analýz jsem se dozvěděl, že staří Egypťané museli mít přesný plán pro stavbu pyramidy. Rozhodně se nedá říci, že by to dělali nahodile, že by si řekli, že po pár metrech uděláme šachtu a tady zase uděláme komoru a tohle uděláme tady. Museli mít jasný plán ještě před tím, než-li pyramidu začali stavět. A když se to podíváte na počítači, zjistíte, jak ten problém zvládli.

Tohle je jediný obraz faraóna Cheopse, který máme, a který měl být podle egyptologů pohřben ve Velké pyramidě. Soška je vysoká zhruba 10 centimetrů. Soška byla nalezena v Abydosu a je to skutečně jediné vyobrazení tohoto faraóna.

Je tu mnoho důvodů, které brání otevření dveří (míní: blokující kámen v šachtě), ale ty důvody nemají nic společného s vědou. Jistě tam určitě něco je, protože my máme velký otazník, co tam je a vědec by měl jít a zkoumat to. Jsou tu ale důvody, o kterých nechci mluvit.

Myslím si, že bychom se o tom něco mohli dozvědět možná v příští generaci. Když se podíváte na posledních 7 let, nic se nepohnulo a není tu žádný zájem o tom dělat další výzkum. Obávám se, že by se na tom něco rychle změnilo. Bohužel mám na to velmi skeptický pohled, co se týče budoucnosti.

(Zjevně se ptají, co si myslí, že je za dveřmi.) Určitě se mna to můžete zeptat a já vám určitě odpovím. Já si myslím, že je tam poklad – veliký poklad. A je to poklad velké moudrosti a porozumění, který je utopen v moři dohad a marnosti.

(suenee.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru