Černochová: Očekávala bych, že se paní Valachová všem nám omluví

“Kdyby byla fér paní poslankyně Valachová, tak by se učitelům v mateřských školkách omluvila. Protože jedním dechem se tady vymlouvá nebo argumentuje tím, že tady můj kolega Klaus něco řekl, přestože názory odborníků byly jiné. Tak přesně, v případě těch mateřských školek a těch dvouletých dětí, Svaz měst a obcí, odborné skupiny v rámci pedagogických poraden, psychologové, psychiatři, dětští psychologové … ti všichni kritizovali návrh paní bývalé ministryně Valachové,” bouřila Černochová.

“Takže na jednu stranu tady vyzývá k tomu, aby byl kolega Klaus fér, ale není fér sama. Já bych tady naopak očekávala, že se paní ministryně Valachová všem nám omluví, omluví se i vám z vládní koalice, tehdejší vládní koalice, kteří jste byli vázáni koaliční smlouvou pro tento nesmysl hlasovat,” pokračovala ve svém příspěvku dál Černochová.

“Kolegyně a kolegové, dneska máme jedinečnou možnost to změnit, vrátit znova tu situaci před účinnost a platnost tohoto zákona a napravit škody po paní bývalé ministryni Valachové. Učiňme tak. Chtěla bych jen říct, že to nejsou pouze dětské skupiny, jsou to i jesle. Praha 2 provozuje jesle několik desítek let, dokonce stavíme jesle nové,” prohlásila poslankyně i starostka Prahy 2  Jana Černochová.

“Takže, paní kolegyně Valachová, prostřednictvím pana místopředsedy, neblamujte se, do práv starostů, do práv samospráv, aby jako zřizovatelé si určili potřeby podle toho, co v té obci mají a podle toho se chovali. Myslím si, že to lidé vždycky v rámci komunálních voleb oceňují, a proto  jsou voleni starostové, kteří se snaží vyhovět všem skupinám,” uzavřela své vystoupení Jana Černochová.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru