Kalousek, Fiala i Pospíšil se totálně ztrapnili. Potvrzeno. Asad nepoužil chemické zbraně. A zde máte další příklady toho, kdy Američané použili lži a manipulace pro rozpoutání války

Zavádějící informace provazely i Pearl Harbour, kde o blížícím se útoku “nikdo předem nevěděl” a mohly tak vzniknout škody na životech, Tonkinský incident, kdy se konflikt se severovietnamci se ukázal být zincenovaným vlastní zpravodajskou službou, aby se stal příhodným důvodem (stejně jako Pearl Harbour), jak prodat pacifistickým americkým voličům válku, dále hanebnou válkou proti Srbsku, kterou provázela lež a propaganda v míře do té doby nevídané, údajným vražděním neviňátek iráckými vojáky r. 1991 v Kuvajtu, které se vůbec nestalo, ale přesto “ospravedlnilo” intervenci Západu do Iráku, “důkazy” o neexistujících iráckých zbraních hromadného ničení, které měly ospravedlnit druhou válku v Iráku, přes zincenované chemicke útoky v Libyi, provedené tureckou rozvědkou MIT, po nichž se Západní letectvo zasadilo o ochromení libyjské armády a zlomení Kaddáfího režimu, který po desetiletí zadržoval přesun části Afriky do Evropy, přes propagandistickou válku proti Maďarsku a Polsku v posledních letech až po nejnovější prokázaný fake news, vedoucí k válečném aktu proti cizímu státu – údajnému syrskému “útoku chlorem”, po němž se mluvící hlavy loutkového divadla západní politiky jedna po druhé přimlouvaly za bombardování Sýrie. Stejně jako kdysi Blair v Iráku, nebo Havel v Bělehradě.

Není větší vinou politika, než připojit se k nespravedlivé útočné válce. Nevím, zda si níže popsaní “velikáni” uvědomují svou nesmazatelnou hanbu a vinu.

Proč a proti jakým fake news tedy Západ bojuje? Aby svůj boj obhájil, upozorňuje na skutečné propagandistické akce Rusů a nejen jich. Nicméně tím jen získává legitimitu bojovat i proti šíření kritiky, nepohodlných názorů i zpráv z oblasti konfliktů, které popisují realitu výrazně objektivněji, než jednotná globální liberální mediální fronta, jejíž výstup cim dal více připomíná Big Mac – všude na světě téměř stejné ingredience, chuť i podání. Forma přitom vítězí nad obsahem. Je jedno, co je pravda a co lež, důležité je, prodat to voličům ve zdánlivě svobodných a demokratických zemích, v nichž elity menších států jen panáčkují a poslušně plní příkazy elit Bruselu, Německa, Francie a donedávna i USA. Do dnešního, stále se širšího rámce tzv. Fake news, se dnes už vejde jakákoliv nehodící se kritika poměrů, či jejich představitelů.

Když jsme se před třiceti lety na Západ hrnuli až s dětinským očekáváním, díky dlouhé informační oponě jsme si nevšimli, že marxismus už dávno změnil strany, zmodernizoval se, přeskupil a jako rakovina prorostl klíčové orgány těla Západu.

Řešení nespočívá v pohledu na Východ, nebo kamkoliv jinam. Je třeba vzít si Západ zpátky. Vyrvat ho neomarxistům, obnovit původní evropské hodnoty, které mají s hodnotami Jakuba Jandy společného asi tolik, jako Michelangelův David s uměleckými fotkami pro pány s Kubojandou v hlavní roli.

Nikam se nepohneme, dokud nepochopíme, že primárním nástrojem, jak udržovat lidí ve lži a manipulaci jsou média hlavního proudu, která ve své většině na pravdu už dávno rezignovala. Velké mediální domy jsou dávno ve vleku korporátního fašismu, který je převládajícím směrem evropského vývoje posledních desetiletí, ve fascinující symbióze s neomarxismem. Není to jen otázkou Bakalových médií, ale většiny evropských mediálních domů. Brzy o tom napíšu víc.

***

 

Peter Markup

7. červenec v 8:28

Zpráva Organizace pro zákaz chemických zbraní o údajném útoku bojovou chemickou látkou proti civilistům, který se stal záminkou k raketovému útoku USA, UK a Francie proti Sýrii (zveřejněno 6. července 2018):

“OPCW designated labs conducted analysis of prioritised samples. The results show that no organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties.” (Určené laboratoře OPCW provedly analýzu upřednostněných vzorků. Výsledky prokázaly, že ani ve vzorcích, odebraných z okolního prostředí, ani ze vzorků krevní plazmy údajných obětí NEBYLY NALEZENY organofosforické nervově paralytické látky nebo jejich degradované produkty).

Ponechme teď stranou mezinárodně-právní a politické implikace raketového útoku (který by byl z hlediska mezinárodního práva nelegálním i v případě, že by se prokázalo takové použití) a nechme promulvit české politiky a analytiky:

Miroslav Kalousek: “Vrazi a zločinci proti lidskosti rozumí jen síle. I když je každé bombardování hrozná věc, souhlasím s tím, že naši spojenci v tomto případě vojenskou sílu použili”.

Petr Fiala: “Zpochybňování cíleného raketového útoku demokratických zemí je buďto naivní, nebo vědomou službou Rusku. A ptám se, zda je toto skutečně český národní zájem? Není, je to nebezpečná pozice, s níž máme ty nejhorší historické zkušenosti.”

Jiří Pospíšil: “USA, Francie a Velká Británie daly nočním raketovým útokem na Sýrii Asadovi, ale i celému světu, jasný vzkaz, že použití chemických zbraní proti občanům je překročením Rubikonu a nemůže zůstat bez reakce Západu. Odpovědnost za stav v Sýrii nese Asad a jeho spojenci Rusko a Írán.”

TAK CO, KLUCI UPOVÍDANÍ, UŽ JSTE SE ZA SVÉ VÝKOKY OMLUVILI? Sýrii, Rusku, Íránu i Vašim spoluobčanům a voličům, které jste v cizím zájmu či žoldu mystifikovali?

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru