Učiňte už přítrž tomu honu na čarodějnice! Donald Trump dělá dusno kvůli vyšetřování ruského vlivu na volby v USA

„To je hrozná situace a ministr spravedlnosti Jeff Sessions by měl okamžitě zastavit tento zmanipulovaný hon na čarodějnice dříve, než naši zemi pošpiní,“ uvedl Trump a dodal, že Bob Mueller je konfliktní a je ostudou USA, že jeho sedmnáct rozzlobených demokratů dělá jeho špinavou práci.

Není to však tak dlouho, co prezident Spojených států říkal, že ruské vměšování do prezidentských voleb je jisté a není o čem pochybovat. Týden zpět ale uvedl, že vměšování Ruska do amerických voleb je jeden velký podvod.

Trumpovi především také vadí, že vyšetřování je pod vedením někdejšího šéfa FBI Roberta Muellera, v jehož týmu působil i bývalý agent Peter Strzok, jenž je usvědčený ze zaujatosti vůči Trumpovi. „Zůstal v FBI, zatímco on sám byl vyšetřován. To je skutečný problém. Mueller bude chránit tyto lidi, má zájem na vytvoření iluze objektivity kolem jeho vyšetřování,“ napsal Donald Trump v dalším svém tweetu.

Strzok odešel z Muellerovy skupiny kvůli zveřejnění textových zpráv, které si před předloňskými volbami psal se svou milenkou, advokátkou FBI Lisou Pageovou. Hovořil v nich například o potřebě zabránit, aby byl Trump zvolen prezidentem. „Do vyšetřování ruského vlivu nikdy neměl být zapojen,“ dodal americký prezident.

(parlamentnilisty.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru