Město Hollywood chce “vykopat” Trumpovu hvězdu z chodníku slávy

Městská rada vydala rozhodnutí, na jehož základě město Los Angeles a Hollywoodská obchodní komora budou muset odstranit Trumpovu hvězdu.

Zda budou reagovat na žádost městské rady, ještě není jasné a to i vzhledem k tomu, že když byla Hollywoodská obchodní komora dříve požádána, aby odstranila jiné hvězdy, komora v žádném případě nevyhověla, naposledy v roce 2015, když přišla žádost  na odstranění  hvězdy  Billa Cosbyho.

Ve zdůvodnění městská rada West Hollywoodu  píše, že je to z důvodu „negativního chování Donalda Trumpa vůči ženám a zákonům proti přistěhovalcům a dalším kontroverzním rozhodnutím Donalda Trumpa“.

Na příkladu Trumpovy hvězdy je vidět rozdělení americké společnosti pro a proti Trumpovi.

 

Během dvou let byla Trumpova hvězda na chodníku slávy zničena dvakrát. Naposledy před dvěma týdny, kdy hvězdu úplně zdemoloval 24letý Austin Mikel Clay. Byl obviněn za vandalismus a byl vzat do vazby proti kauci 20.000 dolarů. Kauci za něj zaplatil solidárně James Lambert Otis, který Trumpovu hvězdu zničil v roce 2016.

 

Ruští vojáci hlídají Trumpovu hvězdu na chodníku slávy (VIDEO)

 

A jak se dostala Trumpova hvězda na chodník slávy?

 

Donald Trump byl dvakrát nominován na Cenu Emmy a účinkoval v cameo rolích v několika filmech (Sám doma 2: Ztracen v New Yorku) a seriálech (Chůva k pohledání, Tak jde čas). Mnohokrát byl hostem různých talk show. Objevil se i v jiných zábavných pořadech, např. ve World Wrestling Entertainment, kde se v ringu pral s vlastníkem organizace, Vincem McMahonem.

V roce 2003 se stal výkonným producentem a moderátorem soutěžní reality show The Apprentice na kanále NBC. Při každém vysílání této soutěže bojovala skupina lidí o práci v Trumpově společnosti. Po 10 sériích přidal spin-off The Celebrity Apprentice, kde vystupovaly celebrity. Peníze, které se jim podařilo vybrat v každém kole, šly na charitativní projekt dle výběru projektového manažera vítězného týmu. V roce 2007 za The Apprentice dostal Trump hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Hollywoodský chodník slávy je chodník na Hollywood Boulevard a Vine Street v Los Angeles v USA, který zdobí více než 2000 pěticípých hvězd se jmény a příjmeními známých osobností filmu, hudby a televize.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

 

Přejít nahoru