Tymošenková: Víte kdo drží ukrajinskou ekonomiku nad vodou?

Podle ní ekonomickou situaci na Ukrajině zachraňují pouze Ukrajinci kteří pracují v zahraničí a posílat peníze svým příbuzným. Od začátku roku, zdůraznila Tymošenková, tito lidé přispěli do rozpočtu Ukrajině pěti miliardami eur.

„To je přesně ten výkon, který udržuje národní ekonomiku nad vodou. Jsou to obyčejní lidé, kteří se snaží přežít navzdory „reformám“, a opravdu se starají o své rodiny a zemi,“ napsala Tymošenková.

Zároveň ostře zkritizovala současné vedení, které nestará o stav věcí v zemi. Podle ní může vláda jen „vysvětlovat, co je jim libo“, ale nedělají nic konkrétního pro zlepšení situace.

„Špatné silnice mohou vysvětlit funkcí krajiny a místními posuny v půdě, zpoždění důchodů –  bzadržováním plateb, korupci – nedokonalou legislativou, inflaci – letním teplem nebo déštěm … Jediná věc, kterou  nemohou vysvětlit – proč samotná vláda žije lépe a lépe, a lidem – hůř. Proč je v televizi všechno dobré, a v lednici – ne,“ poznamenala Tymošenkové.

Vůdkyně „Vlasti“, rovněž navrhla, aby současná vláda jela pracovat do zahraničí.

„Ještě před několika dny jsem viděla zprávu, že v Polsku proběhl festival mýdlových bublin. To je ale specifikum jen ukrajinské vlády. Myslím, že by si naše vláda přivezla zlaté medaile,“ dodala Tymošenková.

(prvnizpravy.cz, foto: welt.de)

Přejít nahoru