Násilím chtěl donutit bývalku, aby stáhla trestní oznámení

Tento týden v úterý vrchní inspektor ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 37letého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu vydírání, kterého se dopustil den před tím.

 

V pondělí odpoledne v centru města potkal svoji bývalou přítelkyni, kterou dvakrát otevřenou dlaní udeřil do obličeje a následně vytáhl i šroubovák, se kterým v ruce jí hrozil dalším fyzickým napadením. Důvodem jeho jednání bylo to, že po ženě požadoval, aby na policejní služebně stáhla na něj podané trestní oznámení v souvislosti s tím, že jí před měsícem neoprávněně vnikl do jejího bytu.

Tento případ v červenci šetřili policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, kteří tomuto muži ve zkráceném přípravném řízení již sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Násilník ovšem po uvedeném fyzickém napadení doprovodil ženu z centra města právě až na služebnu v ulici 5. května.

 

Zde však vyšlo najevo, že napadená žena byla k tomuto jednání bývalým přítelem donucena, stáhnout oznámení nechce a z násilníka, který jí při tom vyhrožoval újmou na zdraví má strach.

 

Obviněnému tak nyní za spáchání trestného činu vydírání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.

 

O případu informovaly webové stránky Policie ČR.

(prvnizpravy.cz, libereckenovinky.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru