Nebezpečí naší zemi nehrozí z Afghanistánu, ale z islamizované západní Evropy. NATO nechrání Evropu před imigrací a naopak destabilizuje svými vojenskými akcemi okolní geopolitický prostor

Česká republika musí změnit koncepci armády. Nebezpečí naší zemi nehrozí z Afghanistánu, kde se vede nekonečná válka, ale hrozí z islamizované západní Evropy. Budeme v Poslanecké sněmovně žádat ukončení afghánské mise.

Hnutí SPD také prosazuje zákon o všeobecném referendu, který umožní občanům hlasovat i o členství České republiky v mezinárodních organizacích včetně NATO. Česká republika potřebuje systém kolektivní obrany.

Je ovšem zásadní, jestli současná podoba NATO odpovídá zájmům České republiky. NATO nechrání Evropu před imigrací a naopak jeho členské země destabilizují svými vojenskými akcemi okolní geopolitický prostor. Hnutí SPD odmítá diktát USA a NATO na prudké navyšování vojenského rozpočtu. Nepotřebujeme expediční zbraňové systémy, ale zbraně na obranu země.

***

Je za povšimnutí, jak okamžitě naši političtí protivníci a s nimi spřažená média, prudce až vulgárně reagovali na naši myšlenku, že v Afganistánu by si měli Afgánci řešit věci sami. Bez vojenské účasti vojáků NATO. Vůbec totiž nejde o Afganistán, ale o principiální zásadu. Každý stát je dědičným vlastnictvím určitého národa a ten má právo v něm a o něm rozhodovat. Rozhodovat podle své vůle, kultury, tradic a politické vyspělosti. Tato zásada je ale smrtelně nebezpečná globalizaci a multikulturalizmu – a vylučuje globální moc a globální zisk. Děsí se jí globální korporace a neomarxisté.

Naše hnutí SPD – na rozdíl od ostatních stran – nepodpořilo ve Sněmovně záměr zahraničních misí. Nesouhlasíme se způsobem, jak byla a je vedena kampaň v Afganistánu. Má zcela špatný strategický cíl. Chce z Afganistánu vytvořit protektorát NATO a především USA. Tento záměr odmítá velká část Afgánců, kteří jsou tradičně odmítaví k cizímu vměšování. Válka trvá již sedmnáct let a není vidět konce války. Jsme přesvědčeni, že Afganistán je třeba nechat Afgáncům a nenutit jim politické, ani jiné pro ně cizí modely života. Ať ve své zemi žijí, jak chtějí, a za své peníze. Terorizmus nám dnes hrozí především díky imigrační a multikulturní politice EU. Naše vojáky budeme potřebovat doma.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru