Šílenče z ČT, co říkáš o Německu? Uprchlíčky vezmete, ty ty ty. Do pytle, Merkelová! A Drahoš. Jaromíru Soukupovi jela huba. Jela, jela a jela

„Vítejte v Evropské unii, která je v kondici sedmdesátiletého kuřáka, který kouří už padesát let a pořád nemůže přestat,” začal zostra.

Poté okamžitě přeskočil na demonstrace v Saské Kamenici (Chemnitzu), kde lidé vyšli do ulic, aby dali najevo, že mají strach o svou bezpečnost. Dva žadatelé o azyl tam před několika dny ubodali německého občana. Generální ředitel soukromé televize se kvůli reportážím z Německa pořádně obul do veřejnoprávní České televize. Ta nám prý do omrzení tvrdí, že se demonstrací zúčastňují jen „náckové”. Ve skutečnosti na demonstraci šli obyčejní Němci. „Takový sluníčkový národ,“ popsal Soukup naše západní sousedy.

„Člověk by řekl, že člověk placený z našich peněz by mohl vědět, co se v Německu dnes děje. Jenže místo toho nám opět nabídl své, z jeho pohledu veřejnoprávní vidění světa. „Za naše peníze jsme dostali vidění světa toho šílence z České televize,” nebral si dál servítky Soukup. Skutečnost je podle něj taková, že nálady v Německu se mění a odklání se od názoru, že je třeba migrantům v maximální možné míře pomáhat.

Jak je zvykem v Soukupových pořadech, zaznělo i jméno předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Generální ředitel mu doporučil, aby migranty ubytoval u sebe doma. „Jsem zvědav, jestli má sám doma připravené deky a vyčlenil tomu pokojíček. A hlavně prachy, hodně moc prachů. A až je u sebe ubytuješ, Mirdo, tak bacha na archivní víno. A na tu Tullamorku. Já vím, humanita je humanita, ale pro jistotu, jo? Zamkni si to,” doporučil.

I díky tomu, jak se Evropská komise vypořádává s migrační krizí, by se prý písmenka EU dala vyložit také jako „Eště uvidíme”, jak to bude dál s v budoucností této nadnárodní instituce. Bitva o migrační krizi prý dnes připomíná hru „Člověče, odmítni svého uprchlíka”. Z Bruselu vám nařídí uprchlíky přijmout a když odmítáte poslouchat, pohrozí vám prý prstem.

„Dostanete z Bruselu befelem nařízenou jakousi alibistickou humanitu a musíte mít otevřenou náruč pro ty uprchlíky. A pokud tu náruč otevřenou nemáte, tak Brusel varovně zdvíhá prstíček: Ty ty ty, ty zlý státe, my ti ještě ukážeme, když nám ty uprchlíčky nevezmeš. My už si najdeme způsob, jak se ti pomstít. My ti vezmeme dotace třeba na školství a ty si to ještě rozmyslíš,” popisoval svůj pohled na politku EU Soukup a mocně přitom gestikuloval rukama.

Celé tři roky podle něj trvalo, než se podařilo pohřbít, slovy moderátora „imbecilní návrh” na povinné kvóty. „Celé tři roky trvalo, než si byrokratičtí sluníčkáři uvědomili, že to takhle nejde. Do pytle, tři roky trvalo, že příkazy a nařízení nikam nevedou,” pokračoval Soukup.

Pro německou kancléřku Angelu Merkelovou se prý uprchlická krize stane její gilotinou.

Než se rozloučil s diváky, podělil se s nimi ještě o tři týdny starou událost. Zaznamenal, že z neúspěšného prezidentského kandidáta, dnes kandidáta do Senátu na Praze 4, se stal skaut. Soukup má za to, že tento skaut by si mohl dát přezdívku „nevím”. Nakonec si Drahoš měl zvolit jinou přezdívku. „Já jsem to zjistil. Jmenuje se Beznázor,” vypálil Soukup.

U pana profesora prý totiž nevíme, kdo vlastně je. „Kdo je vlastně Jiří Drahoš? Já nevím,” pravil Soukup. Nakonec si však vybral přezdívku jinou a vyčetl profesorovi, že vstoupil do této úctyhodné organizace těsně před volbami. Ale když už je tím skautem, měl by si podle generálního ředitele splnit bobříka mlčení, bobříka osamělosti a bobříka míření, aby se naučil lépe cílit na své voliče.

(parlamentnilisty.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru