Cévy vyčistí peruánský zázrak caigua

Cévy není těžké udržovat v dobré kondici. Udržovat je čisté a průchodné lze jednoduchými opatřeními v našem celkovém životním stylu. Nejvíce totiž cévy zatěžují lidé, jejichž strava je bohatá na rafinované cukry a tuky, dopřávají si v míře větší než rozumné různé stimulanty v podobě alkoholu, kávy, kouření, mají málo pohybu, málo spí a trpí nadváhou až obezitou.

Při takovémto způsobu života dochází u cév k tomu, že se na jejich stěnách ukládá tuk, především cholesterol. Tam, kde se uloží, dochází ke zúžení cév a sníží se tak průtok krve. Cévy se tak postupně stávají křehké a méně pružné. Jejich funkce je oslabena a s tím i funkce ostatních orgánů, ke kterým se nemá jak dostat krev s kyslíkem a živinami. Dochází tak ke kornatění tepen a zvyšuje se riziko srdečních onemocnění.

Cévy potřebují kvalitní tuky a flavonoidy
Základem pro zdravé cévy je adekvátní konzumace kvalitních nasycených a nenasycených tuků. Nasycené tuky totiž tělu dodávají pevnost a nenasycené potřebnou elasticitu a měkkost. Jedná se o nerafinované za studena lisované tuky. Vybíráme si takové, které mají vyvážený obsah omega 6 a omega 3 mastných kyselin, nebo ty, které mají více omega 3 mastných kyselin.

Tuky, které pomáhají  s optimálním fungováním a dodávají důležité živiny, jsou především olej lněný, pupálkový, brutnákový či z černého rybízu. Jejich konzumaci střídáme, ale taky nepřeháníme. Je důležité je jíst pravidelně a pravidelně přijímat všechny potřebné živiny a látky z různých zdrojů potravy.

Rafinované tuky a cukry způsobují hladovění těla a celkové oslabení jeho funkcí, včetně kvality cév. Navíc kvůli jejich neustále stimulaci k jídlu z pocitu hladu po živinách přibíráme na váze.

Pro snadnou orientaci stačí, když se člověk vyhýbá jakýmkoliv průmyslově zpracovaným potravinám a potravinám z rychlého občerstvení, které na kvalitě značně strádají.

Cévy a jejich správnou funkci podpoří dostatečný přísun vitamínů B6, B12, vitamínu C a karotenoidu jménem lutein. Jedná se o žlutooranžové barvivo, které se přirozeně vyskytuje v kapustě, špenátu, zelí či mrkvi. Dostatek těchto látek zabraňuje poškození cév a udržuje je pružné. Stejně tak jako flavonoidy, například diosmin a hesperidin, které pomáhají cévy chránit a zvyšovat jejich odolnost.

Caigua pomáhá zbavit se cholesterolu a spalovat tuky
Pokud již máme problémy s cholesterolem a trpíme nadváhou, tak je vhodné podpořit metabolismus tuků. Dobře nastartovaný metabolismus tuků pomáhá cévám odlehčit. Z přírodních prostředků je jedničkou na cholesterol peruánská potravina caigua.

Caigua příznivě ovlivňuje metabolismus sacharidů a tuků v těle. Je to takový spalovač tukových rezerv. Díky tomuto působení pomáhá caigua čistit cévy od usazenin a pomáhá tak předejít kornatění tepen a srdečním chorobám.

Caigua se proto osvědčila i při léčbě vysokého krevního tlaku a cukrovky. Brání tvorbě křečových žil, působí jako prevence srdečního infarktu a čistí krev. Caigua se považuje za potravinu, která podporuje zdraví a má velmi málo kalorií.

(energiezivota.com, foto: Depositphotos)

Přejít nahoru