Komu je určen zlověstný vzkaz na záhadném CD?

Kód napsaný na disku považovali adresáti původně za reklamu na nějaký výrobek, ale když si pustili záznam, nevěděli, co si mají myslet. Na videu je zachycen nějaký člověk v masce, kterou nosili evropští doktoři ještě v 17. století v dobách morových epidemií.

Poselství obsahuje řadu skrytých znaků. Postava v masce ukazuje rukou vzkaz, možná Morseovkou, možná v binárním kódu a kolem ní je vidět množství symbolů. Jeden z adresátů umístil záznam na internet a požádal lidi, aby mu pomohli s jeho rozluštěním.

Podle uživatele, který si zvuk přehrál přes spektrogram, je na videu vzkaz: „Už jste mrtví“. Další odborník dešifroval tuto kombinaci: E2-E3 D1-F3 F1-C4 F3xF7. Domnívá se, že jde o čtyři poslední tahy v šachu značící mat. Jiný člověk, který se pokoušel vzkaz rozluštit, uvádí, že v poselství jsou zakódované souřadnice GPS: 38.897709, -77,036543, což je adresa Bílého domu (W Executive Ave NW, Washington, DC 20502).

Neví se, kdo podivné CD natočil, ani proč ho rozeslal na náhodně vybrané adresy. Podle některých hypotéz disk šíří ilumináti, jiní se domnívají, že záznam zachycuje nějakého sériového vraha a další zase soudí, že jde o výhrůžný vzkaz celému lidstvu.

(zdroj: procproto.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru