ČT manipuluje s historickými fakty a padělala historické dokumenty!

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Škrétova 44/6
120 00 Praha 2

Rada České televize
Kavčí hory
140 70 Praha 4

Věc: stížnost na Českou televizi

ČT manipuluje s historickými fakty a padělá historické dokumenty! Dne 9. 1. 2019 v Událostech odvysílala šot o Janu Palachovi. Jeho součástí byl významově zkreslený a slyšitelně střihově padělaný záznam vysílání Československého rozhlasu z 21.8.1968.

Redaktory ČT upravený záznam zněl takto: “Včera, dne 20. srpna 1968 překročila vojska Sovětského svazu státní hranice Československé socialistické republiky…”

Původní text vysílání však zněl takto: “Včera, dne 20. srpna 1968, kolem 23. hodiny překročila vojska Sovětského svazu, Polské lidové republiky, Německé demokratické republiky, Maďarské lidové republiky a Bulharské lidové republiky státní hranice Československé socialistické republiky…”

S pozdravem

Petr Štěpánek

 

Ohlasy čtenářů a přátel Petra Štěpánka na tuto zprávu jsou jednoznačné.

 

“Tak to už je ale opravdu za hranou, toto jestli dělají i v dalších případech, tak to raději nekomentuji…” napsal jeden ze čtenářů.

“Ten, který toto udělal, ten který to schválil, a hlavně ten, který to nařídil, patří před soud!  Už jich mám doopravdy plné zuby,” napsal další čtenář.

“Jak dlouhou dobu mají na odpověď? Jsem zvědavá co odpoví,” zeptala se v komentářích další čtenářka

“To si tipnu už teď. Budou tvrdit, že to o těch pár vteřin zkrátili z časových důvodů, aby mohli zbytek šotu vyplnit několikaminutovým ideologickým blábolením o tom, jak Jan Palach neměl rád Rusko..” odpověděl ji další ze čtenářů.

“Ale v každém případě to bylo padělání důležité historické nahrávky z čistě ideologických důvodů,” upozornil další diskutující čtenář v narůstajícím sloupci diskutujících.

 

Celý příspěvek vysílaný v pořadu Události, komentáře najdete  zde …

(prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru