Jak se zbavit oparu, a to nejen na rtu

Pokud chceme přijít na to, jak se zbavit oparu nejen na rtu a nenechat virus, aby nás opět někdy přemohl, tak musíme něco změnit. Když má opar na nás přijít, tak to již nějakou dobu předtím cítíme. A můžeme i cítit a uvědomit si, že poslední dobou je u nás celkově něco jinak.

Nemusíme přemýšlet dlouho, protože opar na našem těle a jeho příčina je spojena s něčím pro nás odporným. Virus je pro nás odporný a na úrovni myšlenky je to spojené s něčím podobně odporným.

Je to často nějaké mínění o někom a o něčem, co v nás vyvolává nevoli. Může to být něco, čeho se štítíme – sebe, svého života, partnera, druhých. A podle toho máme buď opar na rtu, někde na obličeji či na pohlavních orgánech. Něco se nám hnusí, a protože je to jen v nás, tak se nám to jako hnusný opar pak objeví i na těle. Jak se tedy zbavit tohoto smýšlení a oparu?

Vnitřní hnus musí ven
Když si myslíme něco „hnusného“, tak se o tom těžko mluví a těžko se to někomu říká. Nebo máme jen strach, že to zrovna my říct neumíme a chceme to raději ukrýt. Je to navíc něco, co si uvědomujeme. A s tím se v nás mísí pocit viny, že vůbec takto dokážeme přemýšlet.

A když se trápíme vinou, která nás mučí, tak stejně nás mučí opar svou bolestí. Jedná se o vnitřní konflikt, který se skrz opar prodírá na povrch. Pak tedy praskne, vyteče a zaschne do stroupku. Ale klidně se objeví znovu, pokud něco v tomhle vzorci nezměníme. Podle Miroslava Hrabici  se jedná o vědomý pocit chybování se zhmotněnými výčitkami (puchýřky).

Opar takto souvisí i s velkou nespokojeností, která v těle vyvolává horko a žár. Opar se tedy často objeví i v souvislosti s našimi játry, při horečce či menstruaci. Opar se může objevit i po prodělaném nachlazení jako vyústění nějaké nespokojenosti a vnitřního zmatku, který nás zbrzdil a přesměroval do postele.

Jak se zbavit oparu
Pokud tedy takto smýšlíme, tak pak už jen stačí nějaký znečištěný předmět, špatně umyté jídlo či osobní kontakt a máme opar.  To už tak těžké není. Pokud je mysl v pohodě, je v pohodě i tělo a nemusíme řešit, jak se zbavit oparu.

Pokud hned mysl nedokážeme zklidnit (naučené automatické reakce smýšlení se nemění vždy lehce a snadno), tak posilněme tělo. Aby už při prvním pocitu a příznaku, že budeme mít opar třeba na rtu, jsme začali dělat něco jinak.

Pokud nejsme v pohodě, tak oslabujeme své tělo, a to nedokáže efektivně vzdorovat a fungovat. Proto je vhodné podpořit imunitu a doplnit si v těle látky, které se můžou zvýšenou myšlenkovou aktivitou a negativními pocity vyčerpávat. Většinou cítíme, že se nám opar na těle začíná dělat, proto bychom měli zpozornět a začít jednat.

Podpora imunity je základ
K tomu, jak se zbavit oparu, nám může pomoci posilnění naší obranyschopnosti. Imunitu a její aktivitu můžeme zvýšit pomocí betaglukanů. Aby fungovaly, tak volíme spíše betaglukany z kvasnic či některých hub. Dále je důležité dbát na správné denní množství a vzít si je raději na lačno. Zamezíme tak tomu, že by ostatní látky znemožnily betaglukanům stimulovat buňky a zvýšit tak naši obrannou reakci.

Betaglukany budou fungovat lépe, když je zkombinujeme s vitamínem C či resveratrolem. Obojí jsou velice účinné antioxidanty. Antioxidanty nám v těle zneškodňují volné radikály a škodliviny, které procesy v těle znehodnocují.

Na opar potřebujeme i vnější obranu
Dalšími velmi účinnými antioxidanty jsou vitamíny A a E. Jejich hladinu v těle udržuje minerál zinek. Ten si v těle likvidujeme rafinovanou stravou, hlavně přemírou cukru ve stravě. Zinek je vhodné v případě oparu si opět doplnit, ale hlavně ho můžeme využít i ze vnějšku jako zinkovou mast. Působí totiž antivirově a svou povahou dokáže urychlit zasychání oparových puchýřků.

Velmi účinným přírodním lékem na opar je i Sangre de drago. Jedná se o pryskyřici z amazonského stromu a díky svému červenému zabarvení je známá i jako dračí krev. Sangre de drago působí dezinfekčně a hojivě nejen na opar, ale třeba i na různé škrábance či štípance od hmyzu. Navíc ho lze užívat i vnitřně a tím posílit tělo i zevnitř.

B komplex je řešení, jak se zbavit oparu
Vždy je důležité vitamíny konzumovat jako přirozenou součást stravy. Jde o to, že dokáží účinkovat i v menším množství, ale za předpokladu, že je přijímáme i se sekundárními složkami, které často považujeme za nedůležité.

Konzumovat syntetické vitamíny ve velkém množství může naše tělo značně rozhodit. Například vitamín B1 – thiamin, který se používá při léčbě oparu, není vhodné dlouhodobě užívat samostatně. Opět se tím narušuje vzájemná rovnováha mezi všemi vitamíny v těle a efekt užívání se ztrácí. Thiamin najdeme především v pivních kvasnicích, podobně jako betaglukany. Dále třeba v celozrnných obilovinách a vaječném žloutku.

Co se týče vitamínů B, tak je vhodné je užívat jako komplex vitamínů B. V případě oparů se nám hodí i ty ostatní béčka, nejen vitamín B1. Podporují totiž zdravé nervy, oči, zdravou pokožku a dobře fungující játra. Nedostatek komplexu vitamínů B má za následek zvětšení a špatné fungování skoro každého orgánu a žlázy v těle.

Je známo, že jakmile ucítíme, že se nám opar třeba na rtu objevuje, tak bychom si hned měli dát komplex vitamínů B. Opravdu dokážou hrůzu jménem opar zvrátit. Umí nás totiž hodit do pohody, pomáhají nám například i s depresí, úzkostí a špatnou náladou.

Být v pohodě a nic nepřehánět je základ. A zároveň je důležité zkoušet a hledat cestu k tomu, jak své mínění vyjádřit upřímně a s láskou. Abychom neranili ostatní, ale ani sebe skrz opar.

(zdroj: energiezivota.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru