Syntetický vitamin C způsobuje kvasinkové infekce. Proč?

Věděli jste, že syntetický vitamin C může zabíjet prospěšné bakterie ve střevech? Takže vlastně nemůže v těle aktivně působit? Proč? Protože v přírodě se v syntetické formě vůbec nenachází, takže naše tělo ani není schopno je vstřebávat stejně jako přírodní vitamin C.

Je proto nutno mít na zřeteli, že přírodní vitamin C a syntetický vitamin C jsou tak dvě naprosto rozdílné látky.

I když jsou molekulárně zcela shodné, přírodní vitamin C, který pochází z potravin, je dále obklopen flavonoidy, což jsou sloučeniny čistě přírodní povahy, které mimo jiné usnadňují jeho vstřebávání.

Naproti tomu syntetický vitamin C je čistá kyselina askorbová. Pokud budete brát megadávky této kyseliny, budete jen podporovat růst kyselého prostředí v těle. A to je právě úrodnou půdou pro kvasinkové infekce, které aciditu doslova milují.

Proto je důležité přestat užívat syntetický vitamin C a naopak začít přijímat vitamin C v přírodní formě, co nejvíce z běžných potravin, ať už se jedná o čerstvé ovoce, zeleninu nebo kyselé zelí. Pokud už ovoce ani kyselé zelí nemůžete ani vidět, můžete jako zdroj přírodního vitaminu C vyzkoušet unikátní prášek z mrazem sušeného brazilského ovoce Camu Camu.

Ve srovnání obsahu vitaminu C ovoce Camu Camu jednoznačně vítězí:

Camu Camu prášek z plodu – 5 000 mg
Camu Camu plod – 2 800 mg
černý rybíz – 200 mg
kiwi – 90 mg
jahoda – 60 mg
pomeranč – 50 mg
limetka – 30 mg
borůvka – 10 mg
jablko – 6 mg
Camu Camu má však mnoho dalších benefitů pro naše zdraví.

Podle vědeckých studií:

zpomaluje stárnutí
pomáhá astmatikům
je silným antioxidantem

(zdroj: energiezivota.com, foto: Sir Jason Winters)

Přejít nahoru