Gastritida aneb syndrom štípající špičky jazyka

Gastritida spočívá v podráždění či zánětu žaludeční sliznice. Spouštěcích příčin může být celá řada – alkohol, kouření, káva, pikantní jídla, léky, ale třeba dokonce i některé byliny. Zkrátka každý jsme naprostý originál, takže co jednomu může snadno procházet, jinému vyloženě škodí.

V případě problému jménem gastritida je ale hlavním faktorem choulostivý žaludek, který typickým příznakem pro osoby, které mají problém snášet stres. A také strávit chování jiných lidí, zejména těch méně vyspělých, kteří si své arogantní chování neuvědomují.

Gastritida může být krátkodobá nebo dlouhodobá. Štípající špička jazyka je typickým příznakem gastritidy.

Krátkodobá gastritida
V tomto případě jsme si plně vědomi, že máme choulostivý žaludek. Snažíme se proto k němu chovat s láskou a péčí tím, že dopady stresu na náš organismus úspěšně eliminujeme.

Pokud jej nebudeme dráždit nevhodnými potravinami a tekutinami, může se gastritida od nás držet dál. I v případě, kdy se v životě potkáváme s arogantními lidmi, kteří ještě netuší, co je to chovat se k ostatním s úctou.

Chápeme, že jsou mnohdy na počátku své cesty, a proto k nim přistupujeme s pochopením. Krátkodobé výkyvy nálad, což gastritida okamžitě využije k náporu na náš žaludek, jsou spíše ojedinělé. Dokážeme je snadno zvládnout, harmonii rychle obnovíme.

Dlouhodobá gastritida
Tento typ chronické gastritidy nás postihuje v případě, že nedokážeme snadno čelit výzvám, které v životě potkáváme. Veškerý negativní nápor jde na náš žaludek, který atakujeme nevhodným jídlem a pitím, zejména pak alkoholem.

Aby nás gastritida opustila úplně anebo alespoň částečně s občasnými návraty, je nutno zcela přehodnotit způsob náhledu na život, jinak skončíme se žaludečními vředy, pokud je již nemáme.

Lidi okolo změnit nemůžeme. Jediný člověk, u kterého máme šanci na úspěch, jsme my sami.

A dále je nutno razantně změnit jídelníček. Je třeba z něj bez milosti vyházet či razantně omezit veškeré kyselinotvorné potraviny a tekutiny.

Kyselinotvorné potraviny
Mléčné výrobky včetně sýrů, maso, rafinovaný cukr, bílé a kynuté pečivo, majonéza, slazené a sycené nápoje, umělá sladidla, káva, alkohol.

Gastritida a přírodní léčba

Na posílení žaludeční sliznice je velmi vhodná dračí krev neboli Sangre de Drago.S pravidelným užíváním Sangre de drago dochází ke zlepšení stavu žaludeční sliznice, což posiluje imunitu, jelikož nežádoucí organismy tak snadno nemohou proniknout do vašeho těla přes trávicí systém.

Díky 15 kapkám denně pomáhá dračí krev při vředech žaludku a dvanácterníku, a stejně tak při zánětech tenkého a tlustého střeva, při cukrovce. Ulevuje od nadýmání a průjmů.

Upozornění pro vegany
V případě, že jste velmi čistí díky tomu, že nekonzumujete živočišné potraviny, které svými škodlivinami zatěžují lidský organismus 18 x více než rostlinné potraviny, byť vypěstované konvenčním způsobem, je nutné si dát pozor na detoxikaci.

Ta je totiž především určena lidem, jejichž životní styl není možné považovat za zdravý a tudíž detoxikace je pro ně možností, jak následky takového způsobu života alespoň zmírnit.

U osob, které dbají na své zdraví a jsou poměrně čisté, je proto detoxikace sice také vhodná, ale je nutné být obezřetný, jakými doplňky stravy. Pokud jde o zelené potraviny, je vhodná chlorella a spirulina, ale jen krátkodobě – maximálně na 14 dní. Určitě není vhodný mladý ječmen, protože pro vegany může být velmi agresivní. Naopak je velmi prospěšný pro každodenní konzumenty živočišných produktů.

Ze stejných důvodů není pro vegany vhodná peruánská vilcacora, protože je vůči žaludeční sliznici velmi agresivní a tudíž se může přihlásit právě gastritida.

Pokud tedy právě podstupujete detoxikaci a začne vás štípat špička jazyka, je okamžitě nutné dráždivý doplněk stravy vyloučit.

(zdroj: energiezivota.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru