Kollár v taliančine na milánskom námestí: Najpopulárnejším svetovým politikom na Slovensku je Matteo Salvini + VIDEO

Tisícky ľudí sa zhromaždili v sobotu na námestí pred milánskym dómom, aby oslávili vytvorenie aliancie európskych nacionalistických strán, ktorú inicioval taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini, informovala agentúra DPA. Na zhromaždení sa zúčastnil aj predseda slovenského hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Slovenský opozičný politik sa na mítíngu organizovanom stranou Lega Talianom prihovoril v ich rodnej reči. “Som rád, že tu dnes môžem stáť. Neovládam taliančinu, ale dnes ňou bude hovoriť,” uviedol Boris Kollár.

“Priatelia, viete kto je najpopulárnejší svetový politik na Slovensku? Matteo Salvini! Matteo! Zopakoval zakladateľ a šéf strany Sme rodina.

Za potlesku prítomných vysvetlil, že Salvini je populárnym vďaka tomu, že “dokázal vyriešiť problematiku migrácie”.

“Chráni tradície a pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú.”

“Som veľmi rád, že tu môžem byť s vami, pretože sa hovorí, že v jednote je sila. Keď zjednotíme naše sily, môžeme dosiahnuť čo len chceme,” vyhlásil Kollár.”

“Viete ako nás nazývajú a nálepkujú na Slovensku politické elity? Nazývajú nás extrémistami. A viete ako sa správajú títo konvenční politici? Len kradnú, klamú a podvádzajú! Títo ľudia všetkými svojimi silami podporujú tých najbohatších ľudí, oligarchov, medzinárodné finančné skupiny, banky.”

Kollár dodal, že spomínaní ľudia “kašľú na obyčajných ľudí a ich problémy”.

“Som si istý, že podobným spôsobom sa správajú aj konvenční politici v Taliansku a aj politici v Európskej únii. Takže už je na čase, aby sme týchto politikov poslali tam, kam patria – na smetisko – na smetisko politických dejín! Dokážeme to priatelia.”

Salvini, ktorý je lídrom protiimigračnej strany Liga Severu, by chcel dosiahnuť zomknutie krajne pravicových strán v rámci svojej pravicovej Aliancie pre ľudí a národy.

Do Milána prišla aj líderka francúzskej krajne pravicovej populistickej strany Národné združenie (RN) Marine Le Penová a spolupredseda pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Jörg Meuthen.

https://www.facebook.com/hricalubos1/videos/1298079953688123/?t=0

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Facebook)

 

Přejít nahoru