Cizinec v centru Prahy vyhrožoval teroristickým útokem. Allahu Akbar, křičel

Provolání Allahu Akbar, tedy Bůh je veliký, je standardní arabský výraz, používaný jako vyobrazení příslušnosti k islámské víře, nebo jako neformální vyjádření.  Po sérii teroristických útoků v Evropě má ale mnoho lidí tuto frázi spojenou především s terorismem, ač s ní vůbec souviset nemusí. A

Stejnou frází ale vyděsil čtyřiatřicetiletý cizinec hosty restaurace v Havlíčkově ulice na Praze 1. Na strážníky se obrátila obsluha s tím, že k nim do podniku přišel muž a domáhal se vstupu na toaletu.

Byl upozorněn na to, že toaleta je pouze pro hosty, a proto si objednal potí a následně návštěvníky vyděsil, když před nimi nahlas provolal “Allahu Akbar!”.

“Někteří z hostů se zalekli a okamžitě opustili restauraci. Cizinec se poté vydal směrem k Masarykovu nádraží, kde ho v hale dle popisu dostihla hlídka městské policie,” uvedli policisté. Dodali, že cizinec “vyhrožoval teroristickým útokem”.

Při kontrole totožnosti byl podle strážníků z muže silně cítit alkohol a provedená dechová zkouška naměřila 2,75 promile. Muž byl následně předveden na policejní služebnu.

(zdroj: eurozpravy.cz, Libor Novák, foto: Pixabay)

Přejít nahoru