Žili na Zemi opravdu obři? + Foto

Podobný nález učinili rovněž archeologové ve Wisconsinu v roce 1879 a informoval o něm i místní tisk. Také ve státě Utah byly v r. 1883 nalezeny mohyly, ve kterých byli pohřbeni lidé vysocí v průměru 195 cm, což je o 30 cm více, než je průměrný vzrůst původních obyvatel Ameriky. V nevadské poušti byly nalezeny i ostatky žen, které měřily dva metry.

Nemusíme ale zůstávat v Americe. Také v Egyptě byl nalezen sarkofág s mumií ženy s ryšavými vlasy, která měřila dva metry. Spolu s ní byl v hrobě pohřben i kojenec. Obě mumie se svými rysy výrazně lišily od tradičních obyvatel starověké egyptské říše.

V Austrálii našli v roce 1930 obří zkamenělé stopy. Lidé, kteří je zde zanechali, museli podle antropologů měřit přinejmenším 210 cm. Fragmenty nalezených čelistí ale svědčí o tom, že někteří jedinci mohli dosáhnout až třímetrového vzrůstu a vynikali mimořádnou fyzickou silou, protože běžně používali nástroje vážící 9 kg. To je pro současného homo sapiens přece jen dost nepohodlné.

V knize Dějiny a antika ze 17. století, kterou mají v knihovně na Oxfordské univerzitě, píšou o nálezu gigantické antické kostry s plnou vojenskou výzbrojí, jež byla objevena v hrobě hlubokém 4 yardy.  Na výšku měřila dokonce 4 metry a její zuby byly dlouhé 17 cm.

Za druhé světové války byla na území Polska objevena zkamenělina lebky vysoká 55 cm, což je asi třikrát víc, než má současný člověk. Gigant, kterému patřila, mohl měřit neuvěřitelných 3,5 m. O jaké bytosti ve všech uvedených případech jde, se dodnes spekuluje.

(zdroj: procproto.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru