Účtování s Merkel: Německý armádní generál kandiduje za AfD

Ikonou tohoto fenoménu je vysoký německý armádní generál Joachim Wundrak, který kandiduje v Hannoveru za protiimigrační a proněmeckou stranu Alternativa pro Německo – AfD. Do roku 2014 byl tento tříhvězdičkový generál letectva členem mekelovské Křesťansko-demokratické unie – CDU.

Podle svých slov byl ovšem zhrozen nad bezhlavou merkelovskou politikou otevřených hranic, která vydala Německo všanc, a rozhodl se proto jako čerstvý penzista vstoupit do AfD. Merkelové vytýká, že někdejší konzervativní stranu orientuje protiněmecky, což je vidět i na jejích projevech, kdy se už neobrací k „německému národu“, ale k „obyvatelstvu“. A to přesto, že ve své inauguraci přísahala věrnost Německu. A s ní ruku v ruce se stále více politiků ošívá, mají-li se přiznat k německému národu.

Podle generála Wundraka se Merkel stále vzdaluje od německého národního státu a chce jeho suverenitu podřídit EU, centrálním bankám a nadnárodním organizacím. A to je velkým ohrožením demokracie neboť tam, kde vládnou příliš velké struktury, se okamžitě vynoří protidemokratické směřování.

(zdroj: euportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru