Krátke zprávy z domova: Belgičtí fanoušci řádili v ulicích Plzně, jeden hodil světlici na policejního koně

Fanoušci opakovaně používali pyrotechniku, jeden z nich pak hodil světlici na policejního koně. Belgičtí fanoušci vyrazili na plzeňský fotbalový stadion, kde se hrála odveta 3. předkola Evropské ligy, společně pochodem z náměstí Republiky. Už v přilehlé Dřevěné ulici ale začali hromadně odpalovat pyrotechniku, především pak světlice a dýmovnice.

Více info novinky.cz

Výbuch plynu

V panelovém domě v Liberci v noci vybuchl plyn. Jedna osoba byla zraněna, hasiči evakuovali 35 lidí.

Více info novinky.cz

Soud zrušil osvobozující verdikt v kauze napadení Afričana v pražské tramvaji

Městský soud v Praze zrušil verdikt osvobozující tři fotbalové fanoušky v kauze napadení muže tmavé pleti v Praze. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize (ČT). Programátor pocházející z Afriky, který žije v Praze deset let, utrpěl zranění 4. listopadu 2017 v tramvaji. Mladíci ho podle obžaloby nejprve rasisticky uráželi a následně zbili. Obžalovaní Štěpán Černín, Tomáš Satora a Josef Richard Uhlík vinu popřeli.

Více info novinky.cz

Zaniklá osada Königsmühle za týden ožije landartovým festivalem

Zaniklá osada v krušnohorském údolí, kde dnes stojí pouze šest ruin domů, příští týden opět ožije. Každý rok se zde pořádá česko-německý festival hudby, divadla, řezbářství a landartu pod širým nebem.

Letos už poosmé. Zahraje i kapela Zrní, která festival podporuje. Akci pořádá spolek DoKrajin a Petr Mikšíček, který svojí filmovou tvorbou mj. přispěl k zapsání Krušnohoří na seznam UNESCO.

Více info Ústecké novinky

 

Přejít nahoru