Krátke zprávy z domova: Kamion s utrženým návěsem zablokoval D1, kolona má 18 kilometrů

Stál v dopravním omezení, jezdilo se pouze v jednom pruhu. Kolona osobních vozů se začala kolem 7:30 opět rozjíždět, řada kamionů však stále dosahuje zhruba 18 kilometrů.

Více info Novinky.cz

Na motorce nejčastěji havarují lidé nad 35 let. Mrtvých je stále více

Téměř padesát motorkářů zemřelo již letos na českých silnicích. Dalších 228 bylo zraněno. Nejčastějšími účastníky nehod jsou lidé ve věku 35 až 45 let. Na středeční tiskové konferenci to řekl ministr dopravy Vladimír Kremlík a zástupci Besipu.

Více info Novinky.cz

Opravovaný úsek Okružní ulice je již plně zprůjezdněn

Oprava půlkilometrového úseku Okružní ulice ve Zlíně za 7 milionů korun, jejímž investorem je Zlínský kraj, byla oproti původním předpokladům dokončena dříve.

Stavební práce na této páteřní komunikaci vedoucí na největší zlínské sídliště Jižní Svahy měly probíhat až do konce srpna, úsek je však pro motoristy průjezdný ve všech pruzích již nyní.

Více info Zlínské Novinky

V Temelíně o víkendu začnou Dny otevřených dveří

Přesně 256 míst na prohlídku Jaderné elektrárny Temelín obsadili lidé během pouhých tří dní.

Už tuto sobotu začínají v jihočeské elektrárně Dny otevřených dveří. Předem registrovaní zájemci si Temelín budou moci prohlédnout každou sobotu až do 7. září.

Projít areálem elektrárny, seznámit se s technikou hasičů a navštívit Sklad použitého paliva. Takový program připravila elektrárny pro 256 zájemců o jadernou energetiku. Ti si teď každou sobotu až do 7. záři budou moci prohlédnout jihočeskou jadernou elektrárnu. Kapacita prohlídek je již ale naplněna.

Více info Jihočeské novinky

Přejít nahoru