Krátke zprávy z domova: Matka se bála o syna, který měl doma zbraně. Pražští policisté ho našli mrtvého

Přivolala je žena s tím, že má obavy o svého syna, který je držitelem zbraní. Zásahová jednotka, která do bytu vstoupila, našla na místě mrtvého muže, zřejmě spáchal sebevraždu.

Žena zalarmovala policii s tím, že syn, který je ve špatném psychickém stavu a je držitelem zbraní, nereaguje.

Více info: Novinky.cz

Patnáctiletý delikvent v Kladně zbil čerpadlářku majzlíkem

Teprve patnáctiletý násilník přepadl podle kriminalistů čerpací stanici v Kladně. Prodavačku udeřil majzlíkem a sebral peníze, cigarety a alkohol. Policie ho vyšetřuje i kvůli řadě dalších krádeží. Policii přivolala přepadená šestadvacetiletá čerpadlářka v úterý kolem 4. hodiny ráno do kladenské ulice Libušina. Žena byla sice v šoku, ale násilníka popsala. Nejdřív načerpal pohonné hmoty do plastové láhve a při placení ji praštil majzlíkem, až upadla pod pult.

Více info: Novinky.cz

Na devadesátce svištěl mercedes na jihu Čech rychlostí 217 km/h

Více než dvojnásobně překročil tento týden rychlost řidič mercedesu na jihu Čech. K jeho smůle se přitom prohnal kolem hlídkujících policistů. Informoval o tom v pátek policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že případ bude řešen jako přestupek.

Více info: Novinky.cz

Nejen práce pro cizince. Jde i o školy, bydlení a služby

Jak více zatraktivnit region pro pracovníky ze zahraničí a jejich rodinné příslušníky – to bylo hlavní téma setkání představitelů Zlínského kraje, významných zaměstnavatelů, Krajské hospodářské komory  a dalších odborníků.

Fórum bylo další reakcí na dlouhotrvající nedostatek zaměstnanců v kraji i přetrvávají pokles počtu jeho obyvatel.

„Trend je velmi nepříznivý. Máme zde nedostatek především dělnických profesí, řešením může být intenzívnější zaměstnávání cizinců, zejména kvalifikovaných. Práce pro ně tady je, důležité je však jim pomoci i s integrací do společnosti, což se týká také jejich rodin,” konstatoval náměstek hejtmana Josef Zicha, který na setkání zastupoval Zlínský kraj.

Více info: Zlínské novinky

Jak vyhnat divočáky z města? Úkol téměř nadlidský

Není skoro dne, aby se na Městskou policii v Sokolově neobraceli lidé se žádostí o zásah proti většímu či menšímu počtu divokých prasat, která se v noci „producírují“ po městě.

Strážníci sice na každé takové oznámení reagují, avšak jejich možnosti jsou značně omezené. Pokud se prasata na oznamovateli uváděných místech v době příjezdu hlídky ještě pohybují, mohou se je strážníci snažit zahnat výstražnými zvukovými signály nebo pokřikem. Že by snad mohli sáhnout po služební zbrani a kňoura na místě odstřelit, jak si někteří lidé představují, to vůbec nepřichází v úvahu. Střílet po přemnožené černé zvěři v intravilánu města nemohou bez zvláštního povolení ani myslivci.

Více info: Karlovarské novinky

Přejít nahoru