Krátke zprávy z domova: Mladá Boleslav: Uzavírka Dukelské skončí příští týden

Vzhledem k tomu zde musela být silnice od 15. července kompletně uzavřena. Původně byla uzavírka naplánována do 4. srpna, v průběhu prací se ale ukázalo, že bude nutný větší rozsah celoplošné opravy povrchu vozovky, proto se stavba o tři dny protáhne. Dukelská by tak měla být kompletně průjezdná ve čtvrtek 8. srpna.

Více info Středočeské novinky

Léto ve znamení cykloprevence je v plném proudu

Tentokrát se v pomyslné preventivní síti zachytilo asi 100 výletníků, z nichž zhruba polovinu tvořili cyklisté a polovinu chodci.

Ten, kdo v posledních dnech usedl na svého dvoukolového miláčka, postavil se na koloběžku, nebo se jen rozhodl, že si udělá příjemnou procházku a náhodou či cíleně zamířil do ulice U Kempinku v pražském Braníku vrátil se domů nejen zocelený na těle, ale také obohacen o informace týkajících se bezpečného chování a správné cyklistické výbavy. Právě tuto frekventovanou ulici si v rámci preventivních akcí zaměřených na cyklisty městská policie vybrala.

Tentokrát se v pomyslné preventivní síti zachytilo asi 100 výletníků, z nichž zhruba polovinu tvořili cyklisté a polovinu chodci.

Více info Pražské novinky

Nenapravitelný recidivista ujížděl na kradeném motocyklu

Jičínští dopravní policisté ve čtvrtek 25.července po třinácté hodině v obci Miletín v rámci výkonu své služby zajišťovali předpokládanou trasu úniku pachatele krádeže motocyklu BMW GS R1100, ke které mělo dojít v České Metuji na Náchodsku.

Poté co hlídka spatřila motocykl odpovídající popisu, začala jej pronásledovat. Řidič žádným způsobem nereagoval na výzvy a pokyny k zastavení. Svojí agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V úseku mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany při průjezdu pravotočivou zatáčkou provinilec nezvládl řízení a havaroval. Zasahující policisté muže na místě zadrželi. Celou akci mimo jiné ze vzduchu zajišťoval a monitoroval policejní vrtulník. Ztotožněním osoby se posléze ukázalo, že se jedná o čtyřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí.

Náchodští kriminalisté i v souvislosti s uvedeným případem v těchto dnech muže obvinili z další trestné činnosti páchané na území Královéhradeckého kraje. Policejní komisař u něho zahájil trestní stíhání pro přečin krádeže, přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci.

Více info Královéhradecké novinky

Zvýšený odchyt psů v Olomouci

Pes zaběhnutý v areálu kasáren, v prodejně supermarketu nebo přivázaný u sloupu veřejného osvětlení. To je jen výčet z desítky oznámení o volně pobíhajících psech, které během včerejšího dne řešili olomoučtí strážníci.

Z těchto oznámení se pouze v jednom případě podařilo nalézt majitele zaběhnutého zvířete, ve čtyřech případech se psy nepodařilo odchytit a zbývající pětice skončila v útulku pro psy v Neředíně.

Co dělat, když pes uteče:
pokud je váš pes čipovaný, kontaktujte Národní registr majitelů zvířat a nahlaste ztrátu
kontaktujte nejbližší veterinární ordinace a nemocnice,
navštivte cvičiště, kluby a místa, kde se schází pejskaři,
využijte sociální sítě,
obvolejte místní útulky pro zvířata.

Více info Olomoucké novinky

Přejít nahoru