Krátke zprávy z domova: Zmrzačil cyklistu, drogový test odmítl. Dostal podmínku

U obou nehod odmítl test na návykové látky. Podle rozsudku brněnského soudu, který má Právo k dispozici, ale není důvod takového řidiče trestat vězením, k nápravě prý postačí jen podmínka.

Více info Novinky.cz

Někdo mě sleduje, volala příteli. Pak se ji útočník pokusil znásilnit

Plzeňští kriminalisté pátrají po muži podezřelém z pokusu o znásilnění v centru města. Napadená útočníka odehnala křikem, pak se ho snažil zadržet její přítel, kterému stihla krátce před tím zatelefonovat s obavami, že ji někdo sleduje. Muž nakonec utekl.

Více info Novinky.cz

Čeští vědci spustili v arabské poušti prototyp zařízení na získávání vody ze vzduchu. Denně připraví stovky litrů

Z českého kontejneru uprostřed vyprahlé Saúdské Arábie už teče voda. A je jí mnohem víc, než se čekalo. Český přístroj přitom k výrobě vody potřebuje jen vzduch a slunce.
Ze štaflí mezi dvěma kontejnery se střechou ze solárních panelů zní technická čeština. Doktor Bořivoj Šourek a docent Vladimír Zmrhal z Českého vysokého učení technického tu ladí poslední detaily.

Se západem sluníčka se z malé mešity na zdejší farmě ozývá nahrávka muezzina, která svolává k modlitbě hlavně levné dělníky z Indie a Pákistánu, kteří pracují na zdejších farmách.

Více info rozhlas.cz

Taxikář vytipoval bohatého turistu a s komplicem ho jako falešní policisté přepadli

Taxikáře a falešného policistu zadrželi minulý týden pražští policisté poté, co okradli cizince v hotelu. Vytipoval ho taxikář, který si všiml, že muž má u sebe větší množství peněz.

Více info Novinky.cz

Přejít nahoru