Doubrava: Za Klause to nevadilo, ale Babiš má být zločincem?

Svatořečení občana Babiše potvrzené státním zastupitelstvím mu připadá nadmíru vtipné, jak vyplývá z rozhovoru publicisty Františka Ročka se senátorem Doubravou..

V souvislosti s občanem Babišem jste v sobotní den řekl, že pokrytci mezi politiky a politikáři dostali ohromnou ránu do nosu. Jak jste to myslel?

„Státní zástupci rozhodli oficiálně, že Babiš je vinen jenom tím, že je liškou podšitou, všemi mastmi mazaný, a až po uši plný vtipné kaše, kterou uvařil již dříve velkoekonom a bývalý pražský prezident Václav Klaus. Jak bylo oznámeno, Městské státní zastupitelství v Praze kvůli šikovnosti klausovského typu rozhodlo o zastavení trestního stíhání Babiše a jeho rodiny,” vysvětluje senátor Jaroslav Doubrava.

Zní to trochu potměšile…?

„Vůbec ne. Byl jsem na zahájení Země živitelky v Litoměřicích a lidé tam zdravili Babiše v pohodě, přívětivě. Myslím, že po dlouhé době se cítil uvolněně. Nejsem jeho fanoušek, ale z obecně lidské slušnosti jsem byl rád, že konečně skončila štvanice na Babiše jenom proto, že se bandě super pravicových úchyláků nelíbil a využili k tomu jeho rozpačité vyšetřování,” pokračuje Doubrava.

Říkal jste, že poučení z Babišova krizového vývoje je značně komediální. Jak jste to myslel?

„Jednalo se o to, zda Babiš podváděl, když on a jeho rodina oznámily, že Čapí hnízdo je něco jako malý a střední podnik. Policisté a jejich protibabišovští fanoušci si mysleli, že toto tvrzení bylo nepravdivé, čili podvodném, a došlo k zahájení stíhání. Za Klause to nevadilo, když zdůvodňování některých administrativních kroků bylo tak trochu s otazníky, ale Babiš měl být zločincem. Vyšetřování premiéra Babiše ukázalo, že hra předpisů, zákonů, nařízení dává prostor těm, kteří jsou natolik mazaní, že dokáží využít zákonů k tomu, aby si zjednodušili přístup k určitým ekonomickým mechanismům. Na tom byla postavena celá zlodějská privatizace dnes téměř svatého Václava Klause,” zdůrazňuje Doubrava.

Co z toho plyne v případě občana Babiše?

„Babiš nepodváděl, jenom důsledně využíval bordelu v zákonech a různých předpisech – českých i evropských. Prostě podle evangelia svatého Klause,” je přesvědčen Jaroslav Doubrava.

Je září, a já mám pocit, že máte Vánoce? Nemýlím se?

„Pláč nepřátel rozhodně potěší. V okamžiku vyhlášení verdiktu Městského zastupitelství bych býval moc rád viděl ksichty těch rádoby demokratů, kteří vyřvávali na Letné, pseudo demokraty Pospíšila, Fialy, Lásky a dalších. Moc rád bych viděl těžké zklamání Kalouska. Ten musel a možná ještě teď má, čumák protažený na půl metru kvůli zklamání, že nevidí Babiše v policejních klepetech. Nemyslím si, že všichni ti odborníci na právo třímající v rukách meč spravedlivých, všichni ti, kteří netuší, co znamená výraz presumpce neviny, by dokázali, tak jako Babiše veřejně špinili, se mu také veřejně omluvit. Přiznali by, že jsou hlupáky. Z toho je vidět, že zášť politiků nezná mezí…,” dodává snátor Doubrava.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru