Krátke zprávy z domova: Přišly za stařenkou kvůli pojištění, sebraly jí 750 tisíc. Svitavská policie hledá trojici žen

Případ krutého hyenismu vyšetřují od úterý policisté v Pardubickém kraji. Devadesátiletou seniorku podle kriminalistů okradly ve Svitavách dvě ženy, které se k ní vetřely do bytu pod záminkou doplatku za zdravotní pojištění. Třetí žena čekala v autě, se kterým pak všechny podezřelé odjely.

Více info Novinky.cz

Dvojnásobná vražda v Praze po 21 letech bez trestu, soud Číňana osvobodil

Více než 21 let stará vražda dvou Číňanů v Praze nemá pachatele. Pražský městský soud ve středu osvobodil čtyřiapadesátiletého Hui Čunga, kterého loni v souvislosti s vraždami zadržela japonská policie a vydala do České republiky. Čung byl přitom v roce 2003 jako uprchlý odsouzen ke dvanácti letům vězení. Podle nynějšího nepravomocného verdiktu nebylo prokázáno, že by Čung čin spáchal.

Více info Novinky.cz

Senior vjel s autem v Jablonci pod hasičskou tatrovku

Přímo do cesty houkající hasičské tatrovce mířící k zásahu vletěl v úterý v Jablonci nad Nisou, v místní části Mšeno, čtyřiasedmdesátiletý řidič octavie.

Více info: Novinky.cz

Frenštát rozdá 1400 sad tašek na tříděný odpad

1400 setů plastových tašek na tříděný odpad získalo město Frenštát pod Radhoštěm od společnosti  EKO-KOM, a.s. a ASOMPO, a.s. na podporu třídění odpadu.

Město je zdarma rozdá obyvatelům, kteří mají trvalý pobyt ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tašky jsou určeny na třídění odpadu v domácnostech a vydávají se v Technických službách města Frenštát pod Radhoštěm.

„Je to jeden z dalších podpůrných kroků, který přispěje k zefektivnění systému nakládání s odpady tak, aby v budoucnu bylo co nejvíce omezeno nechtěné navyšování nákladů na likvidaci odpadů,” uvedla Eva Spurná, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Více info: Moravskoslezské Novinky

Přejít nahoru