Nová strategie: TOP 09 s Piráty provedli několik akcí k destabilizaci vztahů s Čínou a Ruskem, využívají k tomu lokálních politiků

Ústředním článkem této kampaně je pirátský primátor prahy Zdeněk Hřib, ten dokázal za krátké úřadování na radnici provést již několik provokací vůči Číně. Zmiňme například vyvěšení vlajky Tibetu, návštěvu Taiwanu, který Česká Republika, stejně jako celý západní svět, uznává jako faktickou součást Číny, ale ve skutečnosti jde o separatistický region. Hřib navíc vypustil z memoranda o spolupráci Prahy odstavec o uznání jednotné Číny, což jde proti oficiální politice České Republiky.

Ze strany Číny poté došlo k zákazu vystupování pražských umělců v zemi, což ovšem byla pouze odpověď východní velmoci na tyto provokace ze strany pirátského primátora. Tento krok ovšem okamžitě odsoudil český probruselský ministr zahraničí Petříček a dodal tak celé věci punc konfliktu dvou zemí. Hřib chce nakonec memorandum o spolupráci zrušit a tím ještě více vyostřit již tak napjaté vztahy.

Zatímco Hřib má plné ruce práce s Čínou, provokací proti Rusku se ujal starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, syn bývalého velvyslance v USA a Rusku Petra Koláře, zastánce amerického radaru v Brdech a spolupracovníka neziskovky Evropské Hodnoty, kterou vede nejznámější český pornoherec Jakub Janda a kterou sponzoruje Americká ambasáda, Evropská Unie (Komise a Parlament), NATO a společnost Open Society Foundations George Sorose.

tarosta Prahy 6 využil sochy sovětského osvoboditele generála Koněva, kterou má ve vlastnictví právě tato městská část, a vyhlásil, že ji už nehodlá po útocích protiruských aktivistů čistit. Později, prý aby sochu ochránil, ji celou zakryl plachtou. Rusko je samozřejmě na své hrdiny patřičně citlivé, což vedlo k tvrdým prohlášením na adresu starosty Koláře. A to byla opět chvíle pro ministra Petříčka, který se začal dožadovat omluvy, čímž vztahy ještě více poškodil.

Cílem pana Koláře nemůže být snad nic jiného než další eskalace konfliktu a tak nechal odhlasovat, že bude socha přemístěna někam do muzea a na jejím místě vznikne památník „všem osvoboditelům prahy“, což ve výsledku sníží zásluhy vedení rudé armády na tomto činu. Můžeme jen doufat, že tam nebudou tzv. Vlasovci, tedy armáda, která kolaborovala s nacistickým Německem. Tento akt by mohl v krajním případě vést i k odstranění významných pomníků českých legionářů v Rusku, například toho v Jekatěrinburgu. Touto reakcí na Kolářovu provokaci by si Rusko ve výsledku velmi uškodilo v očích českých občanů, protože legionáři měli výrazný vliv na vznik samostatného Československa.  Kolářův plán by tak byl úspěšně dokonán.

Bohužel nutno říci, že nová taktika provokací vůči mocnostem na východě funguje a ve výsledku by dokonce mohla poškodit veřejný obraz těchto zemí mezi českým obyvatelstvem, stejně jako ekonomické zájmy českých podnikatelů v těchto regionech.

Zda se naši občané začnou obracet k stále více politicky korektní a zelenou ideologií otrávené EU si ale nemyslím, naopak posílí volání po „třetí cestě“, vše ale bude záležet na tom, jak se povede svobodné Británii. Pokud bude tato země po krátkém výkyvu z odchodu z EU prosperovat, stane se nejhorší noční můra pánů Kolářů a Hřibů skutečností.

(zdroj: seznamzpravy.cz, wikipedia, megazpravy.cz, foto: Wikipedia)

Přejít nahoru