Velká ,,docentská” loupež” a napálená společnost

Autorům těchto publikací, často vydávaných státními nakladatelstvími ve statisícových i miliónových nákladech, se tím velmi ulevilo. Valná jejich část získala diplomy, tituly a vědecké hodnosti i společenské postavení pracemi v ,,oborech”: ,,vědecký komunismus”, ,,marxistická filosofie”, ,,marxistická sociologie” , ,,marxistická biologie” a ,,politická ekonomie”. Tyto tituly a hodnosti jim zůstaly, vzdělání jim zaplatil režim a nyní mohli v klidu převléknout kabáty do modra nového režimu a kázat přitom mladým generacím o odpovědnosti a mnohdy o tom, jak mají investovat do svého vzdělání. Takové neskutečné chucpe! Oni pod záštitou marxistické pavědy ( ano, je to zdeformované chápání a obraz světa, nebudu se znovu s marxisty dohadovat, viz mé práce https://www.euserver.cz/Articles/12957-kscm-uz-maji-dost-i-jeji-clenove-aneb-jak-se-nici-strany-a-talenty-to-ze-kscm-neni-nic-jineho-nez-politicka-firma-a-trafika-zacina-dochazet-i-jejim-nejzarytejsim-volicum.aspx , http://www.slovanskakosile.cz/2019/04/21/vzestup-a-pad-sovetskeho-svazu-2-dil-stalinsky-sssr-beh-o-zivot/ , http://www.slovanskakosile.cz/2019/05/24/vzestup-a-pad-sovetskeho-svazu-3-dil-destalinizace-demontaz-sssr-zmena-priorit-rizeni-a-podvod-studene-valky/ ) deformovali společnost, ne jakýsi režim nebo Moskva, ale oni tuto pavědu dále ,,rozvíjeli” ( deformovali ) a vkládali do života společnosti. A nyní tvrdí mladým generacím, že vzdělání je jen osobní investice, jakoby nepřinášelo výhody celé společnosti ( v tom je podporují nadnárodní zájmy usilující o porobené a nekonkurenceschopné národy a státy ). Asi soudí podle sebe, protože jimi propagované ,,filosofické” a ,,vědecké” teorie jako celek opravdu škodily a přivedly celou zemi do krize ,,postkomunismu”. Za toto škůdcovství dostali zdarma výhody a společenské postavení. S miliony knih tak po roce 1989 zmizely i konkrétní důkazy jejich vzestupu do profesorských a jiných významných pozic.

Neomylně je charakterizuje absence vlastních původních prací a pochybné tituly před i za jménem. Tito pavědci tehdy dobře věděli, že ,,nedělají vědu”, ale že se tím jen jakoby živí a tuto morálku předali potomkům, kteří vše buď opisují ( po vzoru svých rodičů, kteří kopírovali celé stránky marxistických pouček a soudruzi jim potom ve stoje tleskali ), anebo kupčí s tituly ,,za víkend”. Za normalizace ryzí marxistickou pavědu nalévali proudem do hlav tehdejších studentů a nyní stále ovlivňují výchovu nových lidí. V poměrně uzavřených profesně-klanových kruzích, kde je značný podíl osob židovského původu, se tomu smějí a říkají si ,,Co je to za pitomce” ( o svých souputnících ). Odtud vane hniloba chorobné nenávisti a záhadné stálé preference antinárodních, asociálních a kriminálních doupat, zejm. typů ODS a TOP09. I když prosáklé jsou všechny politické strany.

Pracujícím českým rodinám, kde se občas vyskytne nějaký ten vydřený titul, říkají ať si připlatí ( rozuměj ať JIM PLATÍ za to, že dál ovládají nefunkční školství ). Za těchto okolností je prakticky vyloučeno, aby české talenty získaly v této společnosti uplatnění, které si zaslouží ( nejen ve vědě, ale i v politice, ve školství, ekonomice a v kultuře obecně ). Tyto pozice byly a jsou stále hlídány a obsazeny lidmi odchovanými pseudovědeckou minulostí a jejich potomky  – různými ,,kavárnami” , apod. Pojem ,,protekční spratek” získává nový rozměr.

 

Daniel Novák

(DNo, ČA)

Přejít nahoru